Svečiai rungtynių pradžioje kiek ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau pirma aštresnė šeimininkų ataka baigėsi įvarčiu. 6 minutę Lukas Čerkauskas baudos aikštelėje surado Augustiną Klimavičių ir puolėjas iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus.

Įmušusi ankstyvą įvartį „Hegelmann“ komanda kiek atsipalaidavo ir tuo pasinaudoję svečiai surengė kelis pavojingus išpuolius. Tačiau 30 minutę šeimininkai padvigubino pranašumą, kai po Lazaro Sajčičiaus pakelto kampinio galva taikliai smūgiavo Mantas Fridrikas.

Antrasis kėlinys svečiams prasidėjo itin prastai. 55 minutę „Jonavos“ puolėjas Sebastianas Vasquezas baudos aikštelėje neapgalvotai sužaidė ranka ir už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės, o teisėjo Viliaus Paulausko skirtą baudinį realizavo mėlynai baltų kapitonas Vilius Armanavičius. Tai buvo jau ketvirtas jo įvartis šiemet.

65 minutę grubia „Jonavos“ klaida savo aikštės pusėje pasinaudojo Alexas Souza, pelnęs pirmą savo įvartį šiame sezone.

Per likusį laiką šeimininkai nepersistengė, o ryškiausiu ramiai pasibaigusio mačo akcentu tapo Igno Kružiko tolimas smūgis į skersinį.

„Hegelmann“ ekipa savo sąskaitoje turi 24 taškus ir išsilaikė 2-oje vietoje, jonaviečiai taškų savo kraityje dar neturi.

Kauno rajono komandą turėjo pradžiuginti ir kiek vėliau pasibaigusių „Panevėžio“ ir „Kauno Žalgirio“ rungtynių rezultatas. Čempionate pirmaujantys panevėžiečiai svečiuose 1:2 (1:0) nusileido po trijų iš eilės pralaimėjimų atsitiesusiai Kauno komandai.

Dvikovą geriau pradėjo panevėžiečiai. 7 minutę Panevėžio ekipos lyderis Elivelto uždirbo standartinę situaciją prie varžovų vartų, o tai puikiai išnaudojo Nasko Milevas. Bulgaras baudos aikštelėje laimėjo oro dvikovą ir tiksliu smūgiu galva nukreipė kamuolį į Deivido Mikelionio ginamus vartus.

Po praleisto įvarčio „Kauno Žalgiris“ perėmė žaidimo kontrolę. Aktyviai šeimininkų gretose žaidė Karolis Šilkaitis ir Gratas Sirgėdas, po kurių smūgių kamuolys kelis kartus prašvilpė greta svečių komandos vartų.

Sėkmė šeimininkams šyptelėjo antrame kėlinyje. 58 minutę Moussa Sangare įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko smūgį iš aštraus kampo, o kamuolys rikošetu nuo „Panevėžio“ gynėjo Joshua Akpudje įskriejo į vartus.

„Kauno Žalgiris“ tokiu rezultatu nepasitenkino. Ekipos strategas Rokas Garastas į aikštę metė jėgų kupinus žaidėjus ir šie keitimai pasiteisino su kaupu. 78 minutę Benas Anisas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę Michaelui Thuique'ui, kuris galva nukreipė kamuolį į dešinį vartų kampą.

Iki dvikovos pabaigos „Panevėžys“ dar bandė išsigelbėti nuo pralaimėjimo, bet šeimininkai ilgai lauktos pergalės iš rankų neišleido.

„Kauno Žalgiris“ (12 tšk.) po pergalės bent laikinai pakilo į šeštą vietą. „Panevėžys“ (26 tšk.) po turo ir toliau išliks lentelės viršūnėje.

Paskutinėse šeštadienio rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ svečiuose po sunkios kovos nugalėjo FA „Šiauliai“ komandą 1:0 (1:0). Vienintelį įvartį 33 min. pelnė Ovidijus Verbickas, pasižymėjęs tiksliu smūgiu galva po Nicolaso Gorobsovo perdavimo.

Tiesa, 72 minutę šiauliečiai sulaukė puikios progos išlyginti rezultatą. Į aikštę po keitimo išėjęs Danielis Romanovskis išprovokavo Nemanjos Ljubisavlevičiaus neleistiną žaidimą ranka ir 11 metrų baudos smūgį. Tačiau pats realizuoti progos stojęs saugas sukirto kamuolį į virpstą.

Lietuvos čempionai iki susitikimo pabaigos išlaikė pranašumą ir šventė pergalę. Po jos „Žalgiris“ (23 tšk.) toliau išliko trečioje vietoje, o FA „Šiauliai“ (11 tšk.) rikiuojasi septinti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją