„Hegelmann“ (21 tšk.) po pergalės įsitvirtino antroje vietoje, o ketvirtą kartą iš eilės nelaimėjęs „Kauno Žalgiris“ (9 tšk.) turi tenkintis aštunta vieta.

Rungtynes puikiai pradėjo Andriaus Skerlos auklėtiniai. 4 minutę šeimininkų žaidėjas Divine'as Naah baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas skyrė 11 m. baudos smūgį. Jį užtikrintai realizavo Vilius Armanavičius, įsirašęs jau trečiąjį įvartį šiame sezone.

„Hegelmann“ toliau kėlė pavojų varžovų vartams ir 25 min. padvigubino pranašumą. Standartinėje situacijoje Hugo Figueredo atliko tolimą perdavimą į baudos aikštelę nuo šoninės linijos, o kamuolys nepalietė ne vieno futbolininko ir įskriejo į vartų tolimąjį kampą.

Po pertraukos „Hegelmann“, skirtingai nei varžovai, savo progų nesiruošė švaistyti ir 54 min. pavertė rezultatą triuškinamu. Po Klaudijaus Upsto perdavimo iš krašto Lazaras Sajčičius pasinaudojo varžovų neapdairumu ir smūgiu iš arti nuginklavo D. Mikelionį.

64 min. „Hegelmann“ liko žaisti mažumoje, kai už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išsiųstas Samuelis Odeoyibo, tuo tarpu teisėjas paskyrė 11 m metrų baudos smūgį. Visgi M. Thuique'as pataikė kamuolį į skersinį ir progos nerealizavo.

Po kelių minučių M. Thuique'ui pavyko reabilituotis ir kampinio situacijoje jis pelnė įvartį iš arti. Nors „Kauno Žalgiris“ spaudė varžovus iki susitikimo pabaigos, bet rezultato sušvelninti nepavyko.

„Mūsų košmaras tęsiasi. Niekaip nesugebame įrodyti savo pranašumo įvarčiais ir gera gynyba. Šį vakarą – tas pats. Turime prisiimti atsakomybę. Jokių pasiteisinimų negali būti“, – po rungtynių kalbėjo „Kauno Žalgirio“ strategas Rokas Garastas.

„Ne viską iki galo nuo savęs padarėme, kad rungtynės būtų kitokios. Tiek momentų turime... Net atsiliekant 0:3 galėjome tas rungtynes pabaigti kitaip.

Turime būti savikritiški, pradedant nuo manęs, pasižiūrėti į veidrodį ir pagalvoti, kuriose vietose kažko nepadarome iki galo“, – kalbėjo R. Garastas.

Ilgam neteko gynėjo

Pralaimėjimas – ne vienintelė bloga žinia: „Kauno Žalgiris“ antradienio rungtynėse su Kauno rajono „Hegelmann“ klubu ilgam neteko dar vieno futbolininko. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad gynėjui Shermarui Martinai nuplyšo Achilo sausgyslė.

Startinėje sudėtyje rungtynes pradėjęs Kiurasao rinktinės narys sužaidė vos dvi minutes, pradėdamas bėgti lygioje vietoje suklupo ir tuoj pat buvo išgabentas į ligoninę.

Trečiadienį ryte 26-erių futbolininkui buvo atlikta operacija, po kurios be futbolo žalgirietis turės praleisti apie pusmetį.

Šiame „Optibet A lygos“ sezone klubo naujokas sužaidė aštuonis susitikimus ir per juos pelnė vieną įvartį.

Trečiadienį Lietuvą paliko kryžminių raiščių traumą patyręs japonas Yuma Suwa. Krašto gynėjui gimtojoje šalyje bus atlikta operacija, po kurios šiame sezone žaidėjas daugiau nerungtyniaus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją