Gargždų komandos vyriausias treneris Davidas Afonso pirmą sykį suteikė galimybę mačą starto sudėtyje pradėti Karoliui Pliuškiui, kadangi nežaidė tiek Mauricio Pinto, tiek Ernestas Stočkūnas. Su savo užduotimis gynyboje svečiai puikiai tvarkėsi iki 23 minutės.

Tačiau pirmo kėlinio viduryje Tautvydas Eliošius sėkmingai pakovojo dėl aukšto kamuolio baudos aikštelėje, kuris dėkingai atšoko Nasko Milevui ir bulgaras nukreipė jį į vartus, pasižymėdamas antrame mače iš eilės.

Vėliau komandos išsiskyrė tolimais smūgiais, su kuriais susitvarkydavo vartininkai.

Antrame kėlinyje tolimais smūgiais savo laimę pabandė panevėžiečiai Wandersonas Melo bei Jeffrey Sarpongas.

Pavojaus signalas prie „Panevėžio“ vartų nuaidėjo antrojo kėlinio viduryje, kai Gargždų ekipos legionierius iš Japonijos Shogo Yoshikawa pelnė įvartį po pakelto kampinio. Šeimininkų laimei, teisėjai užfiksavo Goncalo Vieiros pražangą prieš šeimininkų ekipos vartų sargą Rafaelį Broetto.

Čempionato lyderiai į tai tinkamai sureagavo bei netrukus pelnė antrą įvartį. 79 minutę kontratakos metu Ernestas Veliulis perdavė kamuolį į baudos aikštelę W. Melo, kuris galingu smūgiu į tolimąjį vartų kampą įtvirtino septintą „Panevėžio“ pergalę per pirmus 9 turus.

Paskutinėmis mačo minutėmis įvyko istorinis epizodas: D. Afonso suteikė šansą debiutuoti Povilui Kasperavičiui, kuris tapo jauniausiu žaidėju nuo 1990 metų, rungtyniavusiu Lietuvos čempionate – jam tądien buvo 14 metų 4 mėnesiai ir 29 dienos. Taip pat „Optibet A lygoje“ debiutavo 15-metis Erikas Smulkys.

„Panevėžys“ su 23 taškais dar labiau padidino atotrūkį nuo varžovų, o „Banga“ su 8 taškais rikiuojasi septinta.

Panevėžiečių nuotaiką neabejotinai dar labiau pagerino Kauno rajono „Hegelmann“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynių rezultatas.

Kaune vykusioje dvikovoje žalgiriečiai pirmavo po Josipo Tadičiaus (35 min.) ir Renano Oliveiros (65 min.) įvarčių, bet 69 min. šeimininkų ekipos puolėjas Ibrahimas Olaosebikanas sumažino atsilikimą iki minimumo, o jau per arbitro pridėtą laiką „Hegelmann“ gynėjas Hugo Figueredo tolimu baudos smūgiu rezultatą išlygino - 2:2.

Iškovotas taškas leido Kauno raj. „Hegelmann“ ekipai pirmą A lygos ratą užbaigti antroje vietoje, tačiau nuo pirmaujančio „Panevėžio“ ji atsilieka jau 5 taškais.

Tuo metu 17 taškų turintis Vilniaus „Žalgiris“ dalinasi 3-4 vietas su Vilniaus „Riteriais“.

Be įvarčių baigėsi Telšiuose vykusios vietos „Džiugo“ bei „Šiaulių“ rungtynės.

Šiauliečiai jau penktą kartą šiame sezone sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Tuo tarpu Žemaitijos sostinės atstovams tai buvo ketvirtosios lygiosios čempionate.

Sekmadienį paskutinėse „Optibet A lygos“ 9 turo rungtynėse susitiks „Jonava“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Standings provided by SofaScore LiveScore