Vienintelį rungtynių įvartį „Amžinuoju derbiu“ vadinamame susitikime 63-ą minutę pelnė Nikola Kaliničius.

Kaip pažymi Vecernji.hr portalo žurnalistas Vanja Deželičius, čempionų titulas dar niekad nebuvo taip arti nuo 2005-ųjų, kada paskutinį kartą „Hajduk“ užkopė ant Kroatijos futbolo čempionų sosto.

Pergalė prieš „Dinamo“ – V. Dambrausko brangakmenis jam dirbant prie „Hajduk“ komandos vairo, konstatuoja „Index.hr“ žurnalistas Bartul Čovič, savo publikacijos pavadinime pabrėžęs, jog Splito klubas seniai neturėjo tokio trenerio kaip futbolo specialistas iš Lietuvos.

V. Dambrauskas pralaimėjo tik kartą iš dvidešimties rungtynių, o tai yra geriausias rezultatas tarp darbus klube pradėjusių ligšiolinių strategų.

„Jam atvykus į Splitą komanda atrodė kaip sulaužyta armija, o dabar jis tapo pretendentu į čempionų titulą“, – rašo „Index.hr“.

Lietuvis paliko trenerio įspūdį, kuris nevengia keisti idėjas ir gali praktiškai pritaikyti komandai gerai žinomas frazes.

„Tokių strategų Splito klubo gerbėjai pastaruoju metu nematė, o jų labui svarbu, jog Dambrausko startas komandoje būtų būtent toks, koks yra“, – pridūrė publikacijos autorius.

Jis primena, jog atvykus lietuviui komanda buvo toli nuo lyderių gretų ir be jokio žaidimo, be to, komanda demonstravo apgailėtinai prastą puolimą (buvo trečia nuo galo pagal pelnytus įvarčius).

„Visgi Dambrauskas neišvengė slogaus periodo. Po žiemos pertraukos krito ekipos sportinė forma, per niūrią penkių rungtynių seriją iškovoti šeši taškai. Tačiau per paskutines trejas namų rungtynes iškovojo maksimalų taškų skaičių, o komandos žaidimo lygis ir taktinis pasiruošimas tik kilo“, – rašoma publikacijoje.

„Šio derbio naujokai šiame sezone viršijo lūkesčius, tačiau didžiausiu komandos pastiprinimu galima įvardinti V. Dambrauską. Kaip ir jo pirmtakai, strategas nevengė ambicingų frazių, bet ateitis parodė, jog jis yra lyderis, galintis žodžius paversti darbais“, – teigiama straipsnyje.

Turėjo planą A, B ir C

Pats strategas iš Lietuvos prisipažino, jog dar dvikovos su „Dinamo“ eigoje galvojo apie artėjančią sekmadienio akistatą ir patiriamus nuostolius savo gretose.

„Mano žaidėjai – didvyriai, jie buvo pasiruošę mirti aikštėje, jei to būtų reikėję. Turime truputį atšvęsti ir ruoštis toliau.

Liko penkerios rungtynės, kurios mums bus kaip penki finalai“, – po karštos dvikovos, kurioje „Hajduk“ ekipą palaikė beveik 30 tūks. sirgalių, kalbėjo V. Dambrauskas.

„Planas buvo laimėti. Su „Dinamo“ žaidėme jau trečią kartą, visada maniau, jog esame geresni už varžovus. Paruošėme planą A, B ir C.

Mūsų žaidėjai – didvyriai, kai kurie baigė traumuoti, lūžo nosis, buvo pasiruošę mirti aikštėje“, – paklaustas apie rungtynių planą kalbėjo V. Dambrauskas.

Kovoje dėl titulo – trys pretendentai, laukia ypač intriguojantis sezono finišas, iki kurio liko penkerios rungtynės.

O artimiausiame mače „Hajduk“ neturės ekipos lyderio Marko Livajos ir įvarčio autoriaus N. Kaliničiaus, kurie praleis sekmadienio dvikovą dėl geltonų kortelių, be to, yra klaustukų dėl kitų žaidėjų sveikatos: pirmame kėlinyje susižeidė Dario Melnjakas, traumą patyrė Davidas Čolina, šlubavo gynėjas, portugalas Ferro.

„Jau per rungtynes galvojau apie sekmadienio susitikimą. Privalome užbaigti pradėtą darbą. Kokia šios pergalės prasmė, jei nelaimėsime kitų dvikovų. Sakiau žaidėjams, jog turime mėgautis spaudimu“, – teigė V. Dambrauskas.

Žurnalistas pažymėjo, jog visose dvikovose su „Dinamo“ komanda nepraleido nė vieno įvarčio.

„Norėjome, jog „Dinamo“ žaistų toliau nuo vartų. Šį vakarą kiek nustebino varžovų išsidėstymas, bet buvome pasiruošę ir tam, „uždarėme“ aikštės centrą ir, manau, tai pasiteisino. Buvome geresnė komanda. Tik patys nebuvome pakankamai geri varžovų baudos aikštelėje bei jos prieigose.

Puikūs žaidėjai laimi didelias rungtynes ir šiandien toks yra Nikola Kaliničius. Esu patenkintas tuo, kaip žaidėme šiame mače“, – teigė V. Dambrauskas.

Treneris iš Lietuvos spaudos konferencijų salėje sutiktas plojimais, netrukus buvo paklaustas, kaip miegos po tokios pergalės.

„Šianąkt gerai išsimiegosiu, bet jau galvoje kitos rungtynės. Šįvakar padarėme gerą darbą, žaidėme geriau, daugiau rizikavome ir aš labai didžiuojuosi savo komanda“, – pridūrė V. Dambrauskas.

Strategas pirmą kartą Splite namuose įveikė principinį varžovą, V. Dambrauskas paaiškino, kodėl renkasi atakuojantį žaidimo stilių.

„Esame „Hajduk“, stengiamės dominuoti kiekvienose rungtynėse. Galiu sulaukti kritikos, nes tas dominavimo troškimas ne visada atneša norimus rezultatus, bet šio klubo gyslose teka atakuoti norintis kraujas.

Visada kartoju, mes neieškome pasiteisinimų. Trūks N. Kaliničiaus, M. Livajos ir kai kurių kitų vaikinų artimiausiose rungtynėse, bet galiu pažadėti, jog žaisime taip pat drąsiai, kad ir kokia būtų sudėtis“, – pabrėžė V. Dambrauskas.

Likusios „Hajduk“ rungtynės šiame sezone.

  • 04.24. „Slaven Belupo“ (svečiuose)
  • 04.29. „Dragovoljač“ (namuose)
  • 05.08. „Rijeka“ (svečiuose)
  • 05.14. „Istra“ (namuose)
  • 05.21. „Dinamo“ (svečiuose)
  • 05.26. taurės finalas su „Rijeka“

V. Dambrauskas „Hajduk“ komandai vadovauja nuo praėjusių metų lapkričio, jam talkina asistentas Marius Skinderis, trenerių štabe dirba vartininkų treneris Justinas Gasiūnas, klubo direktoriumi dirba Mindaugas Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją