Vokiečiai šeimininkavo ne tik tribūnose, bet ir aikštėje bei užtikrintai žengė į pusfinalį. Ketvirtadienį „Eintracht“ laimėjo 3:2, o abu savo įvarčius „Barcelona“ pelnė jau per pridėtą antro kėlinio laiką.

„Akivaizdu, kad atmosfera stadione mums nepadėjo, ir klubas aiškinasi, kodėl taip įvyko. Žaidėjai tai taip pat norėtų sužinoti. Aiškiai apsiskaičiavome – tai negali pasikartoti. Atrodė, kad žaidžiame finalą neutralioje arenoje, per pusę pasidalinusioje pagal simpatijas komandoms“, – komentavo Xavi.

Prieš rungtynes Ispanijos klubas ragino bilietus įsigijusius, bet atvykti negalėsiančius aistruolius perleisti savo vietas kitiems, kad didžiausias Europoje stadionas būtų aklinai užpildytas.

Mačą stebėjo beveik 80 tūkst. žiūrovų, tačiau maždaug trečdalis jų buvo triukšmingi svečiai iš Vokietijos. Nors „Barcelona“ varžovų komandos gerbėjams buvo rezervavusi 5 tūkst. bilietų, skirtingais duomenimis, „Camp Nou“ ketvirtadienį buvo nuo 20 iki 30 tūkst. „Eintracht“ aistruolių.

„Man gėda dėl to, ką šiandien pamačiau. Tai labai rimta. Turime išsiaiškinti, kaip tai nutiko, ir imtis veiksmų“, – sakė „Barcelona“ prezidentas Joanas Laporta.

Tiesa, vien oponentų sirgalių antplūdžiu komanda dėl nesėkmės teisintis nemėgino.

„Atmosfera nėra pasiteisinimas. Problema – mūsų žaidimas. Padarėme per daug klaidų – visi trys „Eintracht“ įvarčiai buvo pelnyti po jų. Žaidėme prastai, dėl to iškritome“, – konstatavo Xavi, kurio auklėtiniai praėjusią savaitę pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Vokietijoje tenkinosi lygiosiomis 1:1.

Vos devintą vietą „Bundesliga“ pirmenybėse šiuo metu užimantis Frankfurto klubas Europos lygos pusfinalyje susitiks su Londono „West Ham“ (Anglija). Kitą pusfinalio porą sudarys „Leipzig“ (Vokietija) ir Glazgo „Rangers“ (Škotija).

Ketvirtadienį paaiškėjo ir trečios pagal pajėgumą žemyne UEFA Europos Konferencijų lygos stipriausių komandų kvartetas.

Norvegišką Budės „Glimt“ užkeikimą pavyko išsklaidyti „Roma“ treniruojančiam Jose Mourinho, kurio auklėtiniai atsakomosiose rungtynėse namuose sutriuškino priešininkus 4:0. Triskart pasižymėjo Nicolo Zaniolo, vieną įvartį pridėjo Tammy Abrahamas.

Išvykoje praėjusią savaitę italai buvo pralaimėję 1:2, o J. Mourinho teko iškęsti nemažai pašaipų – praėjusį spalį grupės varžybose kukli Užpoliarės komanda Amžinojo miesto klubą paauklėjo 6:1.

Maža to, po pirmos ketvirtfinalio dvikovos pakeliui į rūbines susimušė „Glimt“ vairininkas Kjetilis Knutsenas ir vienas J. Mourinho asistentų Nuno Santosas.

Dabar portugalas pagaliau galėjo suvesti sąskaitas.

„Net po pralaimėjimo pirmame mače jaučiau, kad esame stipresni. Jei atvirai, tiesiog nepriimtina, kad iki šiol nebuvome įveikę šio priešininko. Tačiau svarbiausia, kad tai padarėme dabar.

Gera žaisti gerai. Laimėti – dar geriau. Aš tikiu, kad „Roma“ rungtyniauja daug geriau nei mano dauguma žmonių. Turime ir didelę atsakomybę – dabar būtent mes nešame Italijos vėliavą Europoje“, – kalbėjo paskutinės kovą dėl europinio trofėjaus tęsiančios Apeninų šalies ekipos treneris.

Pusfinalyje prieš jo komandą stos „Leicester City“ (Anglija), svečiuose 2:1 įveikęs Eindhoveno PSV (Nyderlandai). Pirmas mačas buvo pasibaigęs be įvarčių.

Kituose ketvirtfinaliuose „Marseille“ (Prancūzija) 2:1 ir 1:0 eliminavo Salonikų PAOK (Graikija), o Roterdamo „Feyenoord“ (Nyderlandai) 3:3 ir 3:1 susitvarkė su Prahos „Slavia“ (Čekija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją