Trečiadienį Ispanijos ir Anglijos čempionų akistata buvo nerezultatyvi, bet itin ugninga.

Nulinės lygiosios kelialapį į pusfinalį atnešė Josepo Guardiolos auklėtiniams, kurie pirmąjį mačą namuose buvo laimėję 1:0. Tačiau „Atletico“ nenorėjo lengvai pasiduoti.

Teisėjui iš Vokietijos Danieliui Siebertui prie antrojo kėlinio laiko teko pridėti net 12 min., nes žaidimas buvo dažnai stabdomas, o anglai perėmė oponentų Mančesteryje pasitelktą taktiką ir naudojosi kiekviena proga „patempti gumą“.

Šeimininkų strategas Diego Simeone į varžovų veiksmus reagavo ironiškais aplodismentais, kuriuos perėmė viso stadiono tribūnos. Neišlaikęs argentinietis pats buvo įbėgęs į aikštę ir užsidirbo geltoną kortelę.

Tuo metu gynėjas Stefanas Savičius ant vejos netoli šoninės linijos parkritusį Philą Fodeną pabandė nutempti į užribį lyg bulvių maišą. Aikštėje kilo masinis apsistumdymas, po kurio iš aikštės buvo išvarytas kitas Ispanijos sostinės ekipos gynybos grandies žaidėjas Felipe.

Finalinis švilpukas neužgesino abiejų stovyklų atstovų pykčio vienas kito atžvilgiu.

Komandoms grįžtant į rūbines stadiono tunelyje žaibais svaidėsi jau pirmame mače konfliktavę S. Savičius ir Jackas Grealishas, o kitas „Atletico“ gynėjas Šime Vršaljko kažką metė į „Manchester City“ komandos personalą.

Skirti įsiaudrinusius futbolininkus turėjo ne tik apsaugos darbuotojai, bet ir policijos pareigūnai.

Įtampos netrūko ir spaudos konferencijoje po rungtynių.

D. Simeone prisiminė J. Guardiolos žodžius, kuriais ispanas apibūdino ypač atsargią „Atletico“ taktiką pirmoje dvikovoje.

„Nei šiandien, nei kada nors istorijoje, nei po tūkstančio metų nebus paprasta pulti prieš komandą, kuri žaidžia schema 5-5-0“, – tuomet varžovams įgėlė „Manchester City“ vairininkas.

„Dažnai tie, kuri turi labai daug iškalbos, yra labai protingi ir moka pagirti sumenkinančiai. Bet net jei mes nesame tokie iškalbingi, tai dar nereiškia, kad esame kvaili“, – užsigavęs neslėpė D. Simeone, vis dėlto dar kartą pavadinęs Anglijos čempionus „geriausia komanda pasaulyje“.

Daugiausiai uždirbančiu treneriu visoje planetoje laikomas 51-erių specialistas galiausiai išėjo iš spaudos konferencijos sulaukęs klausimo, ar galėtų patarti kaimynams iš Madrido „Real“, kaip įveikti „Man City“ – būtent šios komandos toliau varžysis pusfinalyje.

Pats J. Guardiola neigė norėjęs įžeisti kolegą.

„Neapsigaukite, aš niekada nesu kritikavęs nei „Atletico“, nei šios komandos trenerio. Apie jį galiu pasakyti tik gerų dalykų. Žinoma, jis gali naudoti tokią taktiką, kokia tik jam patinka. Turėjau omenyje tik tai, kad žaisti su jo komanda yra labai sunku. Taip buvo ir šįkart. Rungtynių pabaigoje mes buvome nustumti prie savo vartų – nors man toks futbolas nepatinka, neturėjome kitos išeities, nes varžovai buvo beveik nesustabdomi“, – teisinosi treneris.

Primename, kad kitą pusfinalio porą sudarys „Villarreal“ (Ispanija) ir „Liverpool“ (Anglija). Pastarasis trečiadienį užbaigė tarptautinį Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) sezoną, namuose sužaidęs 3:3 ir pranokęs varžovus bendru santykiu 6:4.

Pusfinalių akistatos laukia balandžio 26-27 ir gegužės 3-4 dienomis.

Stipriausio žemyno turnyro nugalėtojai bus vainikuoti gegužės 28 d. Paryžiuje. Finalas turėjo vykti Sankt Peterburge, bet buvo perkeltas į Prancūzijos sostinę Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją