Atsakomajame Anglijos ir Ispanijos čempionų mūšyje gynyba vėl dominavo prieš puolimą.

„Manchester City“ išvykoje be įvarčių išsiskyrė su Madrido „Atletico“ ir keliauja tolyn dėl namuose praėjusią savaitę pasiektos pergalės 1:0.

Arčiausiai tikslo pirmame kėlinyje buvo svečių saugas Ilkay Gundoganas, pataikęs į Jano Oblako ginamų vartų virpstą. Tuo metu Diego Simeone auklėtiniams vėl didžiąją dalį laiko teko leisti be kamuolio – per 45 min. jie atliko vos vieną smūgį.

Po pertraukos ispanų atakos buvo ir skaitlingesnės, ir pavojingesnės, o grėsmingiausiai atrodė Rodrigo De Paulio šūviai.

Rungtynių pabaigoje „Atletico“ bandė organizuoti varžovų vartų šturmą, o įtampą dar pakurstė masinis susistumdymas, Madrido ekipos gynėjui Felipe parodyta raudona kortelė bei net 12 kompensuoto laiko minučių.


Jų pabaigos nesulaukęs aikštėje buvo pasirodęs ir D. Simeone, liejęs tulžį dėl oponentų bandymų tempti laiką ir užsidirbęs įspėjimą.

Vis dėlto Josepo Guardiolos auklėtiniai gynėsi atidžiai ir kritinių klaidų sau neleido.

Tuo metu išvykoje 3:1 triumfavęs „Liverpool“ savoje aikštėje su Lisabonos „Benfica“ sužaidė lygiosiomis 3:3 (1:1).

Ne stipriausias pajėgas nuo mačo pradžios išrikiavęs šeimininkų vairininkas Jurgenas Kloppas galėjo dar labiau atsipalaiduoti, kuomet 21-ą min. kamuolį į tinklą po kampinio galva nukreipė gynėjas Ibrahima Konate.

Jau po 11 min. rezultatą išlygino svečių puolėjas Goncalo Ramosas, tačiau antrame kėlinyje du kartus varžovų klaidomis pasinaudojo ir kone identiškus įvarčius pelnė Roberto Firmino.

Skirtumą 73-ią min. sušvelnino ukrainietis Romanas Jaremčiukas, o 82-ą pusiausvyrą vėl atkūrė puolimo lyderis Darwinas Nunezas.

Rezultatai (skliausteliuose – pirmo mačo baigtis)

Madrido „Atletico“ 0 – 0 „Manchester City“ (0:1)
90+1' pašalintas Felipe („Atletico“)

„Liverpool“ 3 – 3 Lisabonos „Benfica“ (3:1)
21' [1 – 0] Ibrahima Konate
32' [1 – 1] Goncalo Ramosas
55' [2 – 1] Roberto Firmino
65' [3 – 1] Roberto Firmino
73' [3 – 2] Romanas Jaremčiukas
82' [3 – 3] Darwinas Nunezas

Primename, kad antradienį į Čempionų lygos pusfinalius iškopė dvi Ispanijos ekipos: Madrido „Real“ ir „Villarreal“, eliminavusios atitinkamai titulą gynusį Londono „Chelsea“ (Anglija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Pusfinalių akistatos laukia balandžio 26-27 ir gegužės 3-4 dienomis.

Stipriausio žemyno turnyro nugalėtojai bus vainikuoti gegužės 28 d. Paryžiuje. Finalas turėjo vykti Sankt Peterburge, bet buvo perkeltas į Prancūzijos sostinę Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.

Pusfinalių poros

„Manchester City“ – „Real“

„Liverpool“ – „Villarreal“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją