Olandas poste pakeis vokietį Ralfą Rangnicką, kuris nuo lapkričio ėjo laikinojo komandos trenerio pareigas po norvego Ole Gunnaro Solskjaero atleidimo.

Tiesa, oficialiai apie E. ten Hago paskyrimą nebus paskelbta anksčiau nei ateinantį sekmadienį, kai dabartinė jo treniruojama Amsterdamo „Ajax“ komanda sužais Nyderlandų taurės finalo rungtynes su Einhoveno PSV.

E. ten Hagas „Ajax“ ekipą treniruoja nuo 2017-ųjų, su ja du kartus laimėjo Nyderlandų čempionatą, du kartus iškovojo šalies taurę ir sykį – supertaurę.

Jaunystėje jis pats profesionaliai žaidė futbolą – centro gynėjo pozicijoje rungtyniavęs olandas didžiąją karjeros dalį praleido Enšedės „Twente“ komandoje gimtinėje.

Šį sezoną „Ajax“ pirmauja Nyderlandų čempionate, o savo pasirodymą tarptautiniuose vandenyse jau baigė – UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje gana netikėtai nusileido Lisabonos „Benfica“ futbolininkams.

Tuo metu „Manchester United“ Anglijos čempionate kol kas užima 7-ąją poziciją tarp 20 ekipų ir rizikuoja nepatekti į kito sezono tarptautines klubines varžybas, o ypač – į Čempionų lygą.

Manoma, kad „Manchester United“ su olandu pasirašys trejų metų trukmės sutartį su galimybe pratęsti ją dar vienam sezonui.

E. ten Hagas taps penktuoju nuolatiniu treneriu Mančesterio klube nuo 2013-ųjų, kai su juo atsisveikino Alexas Fergusonas. Per šį laikotarpį komanda turėjo ir tris laikinuosius trenerius.

Vasarą „Manchester United“ gali supurtyti daug permainų. Baigiasi Paulio Pogba ir Jesse Lingardo kontraktai, neaiški Cristiano Ronaldo, Marcuso Rashfordo ir kai kurių kitų futbolininkų ateitis klube.

E. ten Hagas bus antrasis treneris olandas per visą Mančesterio ekipos istoriją. 2014-2016 m. komandą ne itin sėkmingai treniravo Louisas van Gaalas.

Informuojama, kad tarp kandidatų užimti „Manchester United“ vyriausiojo trenerio vietą buvo ir PSG treniruojantis argentinietis Mauricio Pocchetino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją