Pagal bendrą dviejų ketvirtfinalio rungtynių rezultatą „Villarreal“ varžovus pranoko 2:1 – prieš savaitę vykusiose pirmose tarpusavio rungtynėse Ispanijoje šeimininkai šventė pergalę 1:0.

Nors antradienio vakarą Vokietijoje „Bayern“ atakavo be atvangos, baigiamoje atakos fazėje bavarams trūko kūrybiškumo. Galų gale 52 min. Robertas Lewandowskis sugebėjo išvesti šeimininkus į priekį, tačiau 88 min. juos į nokautą pasiuntė neseniai aikštėje pasirodęs nigerietis Samuelis Chukwueze, įvarčiu užbaigęs greitą „Villarreal“ antpuolį.

Šį įvartį galite pamatyti čia.

Po tokio nokauto žodžius sunkiai rinko net įprastai šnekus „Bayern“ puolėjas Thomas Mulleris, pats antrame kėlinyje neišnaudojęs bene realiausios progos dar sykį pasiųsti kamuolį į išsišokėlių iš Ispanijos vartus.

„Jeigu mes kalbėtume tik apie šias vienas rungtynes, tikrai būtume nusipelnę žengti į kitą etapą. Visgi buvo ir pirmasis mačas. Labai sunku priimti tai, kas įvyko – aš tiesiog nežinau, ką daugiau pasakyti“, – kalbėjo patyręs 32-ejų futbolininkas.

Savo ruožtu vos dvejais metais už T. Mullerį vyresnis „Bayern“ treneris Julianas Nagelsmannas tvirtino, kad „Allianz“ stadione jo auklėtiniai sužaidė geras rungtynes, o pačio nepatekimo į pusfinalį nedramatizavo.

„Viską nulėmė pirmos rungtynės, mes išvykoje nesužaidėme gerai. O pastarasis mūsų pasirodymas buvo vienas iš geresnių per paskutines savaites. Žaidėme intensyviai nuo pirmųjų minučių, tačiau sunku kurti progas prieš tokią masyvią gynybą“, – tikino jis.

Paklaustas apie reakcijas į pralaimėjimą Vokietijoje jis išliko ramus: „Aš nieko nebijau. Aišku, rezultatas netenkina, bet pasaulyje dabar yra blogesnių dalykų.“

Samuelis Chukwueze

Geriausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas „Villarreal“ gynėjas Raulis Albiolis, ne kartą gynyboje sustabdęs varžovų įvarčių mašiną R. Lewandowskį ir dažnai vedęs lenką iš kantrybės.

„Neįtikėtina, tai pareikalavo milžiniško darbo. Žinojome, kad teks daug kentėti, tačiau tai darėme visas 90 minučių ir pasiekėme savo“, – kalbėjo 36-erių gynėjas, kuriam R. Lewandowskis pirmajame kėlinyje skaudžiai įspyrė koją ir už tai buvo nubaustas geltona kortele.

„Kai burtai suvedė mus su „Bayern“, visi „Villarreal“ iš anksto nurašė. Tačiau mes jau buvome įveikę „Juventus“ barjerą ir sau pasakėme, kad patys savęs tikrai nenuvertinsime iš anksto. Tai davė rezultatų“, – pridūrė „Villarreal“ puolėjas Gerardas Moreno.

Į UEFA Čempionų lygos pusfinalį „Villarreal“ pateko antrą kartą klubo istorijoje – pirmą sykį „geltoniesiems“ tai pavyko padaryti 2005-2006 m. sezone.

Unai Emery treniruojami „Villarreal“ futbolininkai per visas rungtynes atliko vos 4 smūgius („Bayern“ – 24), o į vartų plotą kamuolys skriejo vos sykį („Bayern“ realiai vartams grasino 4 kartus), tačiau to vienintelio tikslaus smūgio pakako pateikti vienai didžiausių šio sezono sensacijų.

Iš turnyro pasitraukęs R. Lewandowskis su 13 įvarčių lieka rezultatyviausiu šio sezono Čempionų lygos žaidėjų. Realiai jį pralenkti dar gali Karimas Benzema (12 įvarčių), su „Real“ prasibrovęs į pusfinalio etapą. Sebastianas Halleris (11 įvarčių) su Amsterdamo „Ajax“ pasirodymą turnyre jau pabaigė.

Pusfinalyje „Villarreal“ susirems su „Liverpool“ ir Lisabonos „Benfica“ komandų ketvirtfinalio poros laimėtojais. Pirmąjį mačą Anglijoje 3:1 laimėjo šeimininkai, atsakomosios rungtynės Portugalijoje bus žaidžiamos šį vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją