Telšiuose užtikrintai rungtynes kontroliavo „Žalgiris“. Incidentas įvyko sužaidus 77 min. svečiams pirmaujant 4:1.

Tribūnose apsižodžiavę vietos „Džiugo“ sirgaliai ir „Pietų IV“ fanai įsiveržė į aikštę ir konfliktą mėgino išspręsti kumščiais.

Komandų žaidėjai mėgino raminti įsiaudrinusius sirgalius, o apsaugos darbuotojai panaudojo ir ašarines dujas.

Netrukus atvyko policija, per kelias minutes peštukai buvo nuraminti. Vis dėlto pačios rungtynės pratęstos nebuvo – aikštės teisėjas Mindaugas Jackus jas nutraukė.

A lyga paskelbė, kad bus tiriamos šio įvykio aplinkybės ir sprendimus dėl jo priims Drausmės komitetas.

Rungtynių pradžioje „džiugiečiai“ turėjo kelias progas pasižymėti, bet jų neišnaudojo. Tuo tarpu savo galimybės sulaukę svečiai 7 minutę išsiveržė į priekį. Po perdavimo iš dešiniojo krašto šeimininkų vartininkas Vincentas Šarkauskas neužtikrintai sužaidė, o Fabienas Ourega pasiuntė kamuolį į vartus.

„Džiugui“ vos po dešimties minučių pavyko atsitiesti. Po pakelto kampinio kilo sumaištis svečių baudos aikštelėje, o jos metu Saulius Mikoliūnas išmušė kamuolį į Aivarą Emsį, nuo kurio jis atšoko į vartus.

Kėliniui einant į pabaigą „Žalgiris“ susigrąžino pranašumą. Po perdavimo iš kairiojo krašto taikliu smūgiu iš arti pasižymėjo S. Mikoliūnas.

Po pertraukos Lietuvos čempionai sėkmingai išnaudojo „Džiugo“ klaidas gynyboje. 48 minutę po Francio Kyeremeh perdavimo kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Mathias Oyewusi, o po mažiau nei dvidešimties minučių kontratakoje pasižymėjo Mantas Kuklys.

Visgi rungtynės dėl incidento baigėsi anksčiau laiko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją