K. Benzema tapo tik ketvirtuoju žaidėju Čempionų lygos istorijoje, dviejuose mačuose iš eilės surinkusiu „hat-tricką“.

Aštuntfinalyje 34-erių puolėjo šūvių papliūpa eliminavo „Paris Saint-Germain“, o ketvirtfinalyje toks pat likimas gresia taip pat poros favoritu laikytam „Chelsea“.

„Karimas yra geriausias pasaulyje. Sakiau tai po rungtynių su PSG, ir šiandien tuo darkart įsitikome“, – pareiškė „Real“ vartininkas iš Belgijos Thibaut Courtois.


37 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų per 36-erias rungtynes – toks kol kas yra K. Benzema šio sezono kraitis visose varžybose, paverčiantis jį realiausiu kandidatu laimėti „Auksinį batelį“.

Čempionų lygoje prancūzas pasivijo antrą vietą rezultatyviausių sąraše užimantį Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai) puolimo lyderį Sebastianą Hallerį, kurio komanda pasirodymą baigė aštuntfinalyje.

Abu snaiperiai dabar yra pelnę po 11 įvarčių – K. Benzema tik vieno betrūksta iki pirmaujančio Roberto Lewandowskio iš Miuncheno „Bayern“.

Visų laikų rikiuotėje K. Benzema užima ketvirtą vietą (82 įvarčiai) ir kvėpuoja į nugarą metais jaunesniam tam pačiam lenkui (85 įv.).


„Magiškas vakaras, toks pat kaip atsakomosiose rungtynėse su PSG. Žaidėme puikiai nuo pirmos iki paskutinės minutės“, – teigė geriausiu susitikimo žaidėju pripažintas Ispanijos ekipos puolėjas.

„Prieš rungtynes Karimas negalėjo rasti įėjimo į stadioną. Pasakiau jam: paskubėk arba šiandien nežaisi! Laimei, jis susiorientavo, – juokavo Madrido klubo vairininkas Carlo Ancelotti. – Žaidėme labai gerai, buvome gerai organizuoti gynyboje. O puolime fantastiškai atrodė Benzema. Sulig kiekviena diena jis bręsta kaip geras vynas.“


Beje, italą antrame kėlinyje kiek užgavo komandos saugas Federico Valverde, po netikslaus Garetho Bale'o perdavimo dar mėginęs pasiekti už šoninės linijos skriejantį kamuolį ir susidūręs su į kitą pusę žiūrėjusiu strategu.


Vis dėlto „Chelsea“ treneriui Thomasui Tucheliui po rungtynių veikiausiai skaudėjo labiau.

„Tai buvo vienas blogiausių kėlinių, kuriuos esu matęs „Stamford Bridge“ stadione. Negalima tikėtis gero rezultato taip žaidžiant. Dabar mums reikia trijų įvarčių – kaip dažnai tai nutinka?

Būkime realistai, nebegalime puoselėti kažkokių didžiulių lūkesčių. Apskritai, pirma turime atgauti savo kovotojų dvasią, kad galėtume kalbėti apie kažkokį revanšą“, – komplikuotą komandos situaciją įvertino vokietis, kurio stovyklai paskutinę viltį paliko Kai Havertzo tikslus smūgis.


Kitame ketvirtfinalyje staigmena pasirūpino namuose žaidę „Villarreal“, ne tik neutralizavę R. Lewandowskį, bet ir dominavę prieš visą „Bayern“.

Ispanai laimėjo 1:0, nors progų turėjo žymiai daugiau: Gerardas Moreno sykį pataikė į vartų konstrukciją, o po grubios bavarų vartininko Manuelio Neuerio klaidos pasiuntė kamuolį greta tuščių vartų virpsto.

„Pirmame kėlinyje tarsi apskritai nepasirodėme aikštėje. Po pertraukos „Villarreal“ bandė daugiau rizikuoti, ir mes vėl praradome kontrolę. Turime būti sąžiningi ir pripažinti – mums pasisekė, kad skirtumas tik toks“, – konstatavo etatinių Vokietijos čempionų saugas Joshua Kimmichas.

„Suprantame, kad galėjo baigtis žymiai blogiau. Varžovai buvo verti pagarbos, o mes turime padaryti išvadas prieš atsakomąjį mačą“, – antrino puolėjas Thomasas Mulleris.

Vienintelį rungtynių įvartį 8-ą min. po gražios kombinacijos pelnė Arnaut Danjuma.

Atsakomosios rungtynės laukia balandžio 12 d.

Diena anksčiau vykusiuose ketvirtfinalių susitikimuose „Liverpool“ (Anglija) išvykoje 3:1 nugalėjo Lisabonos „Benfica“ (Portugalija), o „Manchester City“ (Anglija) namuose 1:0 palaužė Madrido „Atletico“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją