Šios poros nugalėtojams paskutiniu barjeru taps Velsas, praėjusį mėnesį 2:1 eliminavęs Austriją.

Ukraina, Škotija arba Velsas ateinantį lapkritį pasaulio čempionatą Katare pradės B grupėje kartu su Anglija, JAV ir Iranu.

T. Stepanenka abejoja, jog jo šalį niokojantis karas galėtų baigtis artimiausiu metu, ir nuogąstauja, jog rinktinė neturės galimybių tinkamai pasiruošti svarbioms rungtynėms.

„Nenorime būti matomi kaip aukos. Esame stiprūs ir pajėgūs vaikinai, galime žaisti šimtu procentų aukščiausiame lygyje. Klausimas yra toks: kaip reikės žaisti lemiamą mačą šitiek laiko neturėjus jokios varžybų praktikos?“ – „The Sunday Times“ sakė Donecko „Šachtar“ klubo atstovas.

Ukrainos „Premier“ lyga buvo sustabdyta prasidėjus Rusijos agresijai, dėl to pats T. Stepanenka paskutines rungtynes žaidė dar gruodį.

„Tokiomis aplinkybėmis būtų sunku pasiruošti vienam mačui, o mūsų prašoma sužaisti dvi gyvybiškai svarbias dvikovas per keturias dienas. Jeigu nebus kitos išeities, ką gi, turėsime taip ir daryti. Tačiau manau, kad tikėtis palankių rezultatų būtų labai sunku.

Viliuosi, kad FIFA ir UEFA įvertins situaciją ir dar labiau atidės rungtynes, suteikdamos mums daugiau laiko pasiruošti“, – kalbėjo 32-ejų futbolininkas, nacionalinės ekipos marškinėlius vilkėjęs 69 kartus.

Neseniai panašią nuomonę apie pasaulio čempionato atrankos kulminaciją išreiškė ir Ukrainos rinktinės vairininkas Aleksandras Petrakovas.

Aleksandras Petrakovas

Tiesa, jis apskritai abejoja, ar tęsiantis karui ukrainiečiams vertėtų pasirodyti ant žaliosios vejos.

„Kol žmonės mano šalyje toliau žūva, negaliu galvoti apie futbolą – jis tiesiog pranyko šitame verpete“, – teigė 64-erių specialistas.

Beje, jis pats šiuo metu yra Kijeve, iš kurio atsisakė pasitraukti į saugesnius šalies vakarus.

A. Petrakovas taip pat norėjo užsirašyti savanoriu į teritorinės gynybos padalinį, bet sulaukė neigiamo atsakymo dėl karinės patirties stokos.

Iš pradžių jis siūlė tėvynėje likusiems rinktinės žaidėjams treniruotis Vakarų Ukrainoje, bet vėliau tokios minties atsisakė.

„Ten taip pat krenta sviediniai. Jei sužinos, kad vyksta Ukrainos rinktinės treniruočių stovykla, priešai gali ją apšaudyti. Tai yra žmonės be jokios moralės ar principų, todėl negalime rizikuoti savo žaidėjais. Rusai mums nėra broliai, jie yra orda. Aš jaučiu jiems nebe pyktį, o neapykantą. Žmonės nekenčia tų, kurie užpuola jų namus. Galbūt kažkada nurimsime, bet šis karas išskyrė mūsų šalis metų metams“, – samprotavo A. Petrakovas.

Pirmame atrankos etape Ukrainos futbolininkai D grupėje tarp penkių komandų užėmė antrą vietą (12 taškų), nusileidę tik titulą Katare ginsiančiai Prancūzijos rinktinei (18 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją