„Nesakiau apie savo ligą žmonėms, nes tai gali lemti jų sprendimus, pasirinkimą. Todėl ir pagalvojau, kad mano žaidėjai neturėtų apie tai žinoti, – kalbėjo gydymo radioterapija 25-is seansus turėjęs L. Van Gaalas. – Kita vertus nuo prostatos vėžio nemirštama, tai rodo bent jau 90 proc. atvejų.“

Nyderlandų rinktinės strategas atskleidė, kad jo ligos forma yra gana agresyvi, todėl reikėjo imtis ir radikalių priemonių.

„Reikia nemažai savitvardos ir tvarkos viduje, kad galėtum toliau gyventi. Tyriausi ir gavau puikų gydymą ligoninėje, tiesa, ėjau ne per pagrindinį įėjimą. Žinoma, mano artimieji ir draugai apie tai žinojo. Faktas, kad į žiniasklaidą ši žinia nenutekėjo, daug pasako apie mano aplinką“, – kalbėjo jis.

L. van Gaalas nacionalinės ekipos vyriausiojo trenerio postą perėmė iš Franko de Boero praėjusiais metais. Tai jau trečias kartas, kai jis grįžta į „oranžinių“ stratego kėdę.

Jam vadovaujant Nyderlandų rinktinė nepralaimėjo nė vienerių iš 9 rungtynių – šešiskart laimėjo ir triskart sužaidė lygiosiomis.

L. van Gaalo auklėtiniai atrankoje užėmė pirmą vietą grupėje ir automatiškai užsitikrino vietą 2022 metų pasaulio futbolo čempionate Katare.

Ten „oranžiniai“ A grupėje susigrums su Kataru, Senegalu ir Ekvadoru.

Likusių bilietų į Katarą dalybos:

1 kelialapis Europos zonoje (Škotijos ir Ukrainos rungtynės turėtų vykti birželį, poros nugalėtojas susitiks su Velsu)

2 kelialapiai atkrintamųjų varžybų laimėtojoms: Peru – Australija/Jungtiniai Arabų Emyratai Kosta Rika – Naujoji Zelandija

Bilietus į pasaulio čempionatą jau iškovojusios rinktinės: Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Portugalija, Lenkija, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija, Saudo Arabija, Ekvadoras, Urugvajus, Kanada, Tunisas, Gana, Senegalas, Marokas, Kamerūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją