Panevėžiečiai šeštadienį namuose suvalkiečius nugalėjo rezultatu 2:1 (0:0), šventė jau ketvirtą pergalę iš eilės ir su 13 taškų po 5 rungtynių pakilo į pirmą „Optibet A lygos“ turnyro lentelės vietą.

Panevėžiečiams po įvartį pelnė Linas Klimavičius (47 min.) ir Ulysse'as Diallo (81 min.).

Su 5 taškais liekančios „Sūduvos“ gretose 66 min. pasižymėjo Justinas Januševskis.

„Panevėžį“ tą pačią dieną galėjo pavyti titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“, tačiau jo viešnagė laikinojoje sostinėje ir susitikimas su „Kauno Žalgiriu“ baigėsi lygiosiomis 2:2 (0:0).

Dvikovą aktyviau pradėjo Aukštaitijos komanda, kuri 10 minutę sukūrė pirmą ambicingą progą įmušti. Rokas Stanulevičius stipriu smūgiu į kairįjį vartų kampą privertė paplušėti marijampoliečių vartininką Tomą Švedkauską.

Pirminį spaudimą atlaikę svečiai kitame aikštės gale taip pat pradėjo regzti atakas. Kampinio situacijoje aukštai pašokęs Justinas Januševskis paleido kamuolį į vartų kampą, bet puikiai sužaidė „Panevėžio“ vartininkas Rafaelis Broetto, blokavęs šį smūgį.

Antroje kėlinio dalyje vyravo lygybė, bet kėlinio pabaigoje „Panevėžys“ neišnaudojo geros galimybės išsiveržti į priekį. Po Wandersono perdavimo į baudos aikštelę, ten patogią poziciją smūgiui išsikovojęs Ariagneris Smithas neįveikė T. Švedkausko.

Iš karto po pertraukos šeimininkai atsidarė įvarčių sąskaitą. Standartinėje situacijoje Jeffrey Sarpongas galva atmetė kamuolį baudos aikštelės kairėje buvusiam Linui Klimavičiui, o šis tiksliai smūgiavo į į tolimąjį vartų kampą.

„Sūduva“ po šio smūgio atsigavo ir 65 minutę išlygino rezultatą. Kule Mbombo baudos aikštelėje atliko perdavimą J. Januševskiui, kuris šis kyštelėjo koją sėkmingai ir surado kamuoliui vietą vartų tinkle.

Visgi paskutinėje rungtynių atkarpoje produktyviau sužaidė panevėžiečiai. 81 minutę T. Švedkauskas priešais save atmušė R. Stanulevičiaus smūgiuotą kamuolį, o tuo pasinaudojęs Ulysse'as Diallo nesunkiai pelnė įvartį.

Tuo metu Žemaitijoje vykusiame atkakliame susitikime Telšių „Džiugas“ iškovojo tašką prieš Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkus – 1:1 (1:0).

Rungtynių pradžioje abi komandos progomis neišsiskyrė, bet 20 minutę šeimininkams pavyko išsiveržti į priekį po varžovų klaidos. Mantas Fridrikas baudos aikštelėje nugriovė varžovą, o teisėjo paskirtą 11 m. baudos smūgį šaltakraujiškai realizavo Aivaras Emsis.

Po praleisto įvarčio „Hegelmann“ sustiprino pajėgas puolime ir pirmajame kėlinyje turėjo dvi ambicingas galimybes. Iš pradžių, Vilius Armanavičius pavojingu šūviu sudrebino vartų virpstą, o vėliau Lazaras Sajčičius techniškai sužaidė baudos aikštelėje, bet smūgiavo kamuolį šalia vartų.

Antrame kėlinyje kauniečiai toliau didino spaudimą šeimininkams. Po keitimo aikštėje pasirodęs Salifas Cisse kelis kartus sukėlė pavojų varžovų baudos aikštelėje, o vartininkui Vincentui Šarkauskui teko atremti ne vieną smūgį.

Andriaus Skerlos auklėtiniams pavyko išlyginti rezultatą 66 minutę. Misaki Sato standartinėje situacijoje atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten smūgiu galva pasižymėjo Vilius Armanavičius.

Vėliau progų turėjo abi komandos. A. Emsis net du kartus baudos aikštelėje buvo paliktas be griežtesnės priežiūros, bet nesugebėjo pataikyti kamuolio į vartus. Tuo tarpu kitame aikštės gale pavojingi S. Cisse ir V. Armanavičiaus smūgiai tikslo nepasiekė.

Akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. „Hegelmann“ (10 tšk.) toliau išlieka ketvirtoje vietoje, o antrąjį tašką iškovojęs „Džiugas“ užima devintą poziciją.

Šeštadienio kovas papuošė puikus mačas tarp „Kauno Žalgirio“ bei Vilniaus „Žalgirio“ – permainingas susitikimas baigėsi lygiosiomis.

5-ojo turo dvikovoje namuose žaidę kauniečiai likvidavo įvarčio deficitą, tačiau turėto pranašumo neišlaikė ir su čempionais sužaidė 2:2 (0:0).

Per pirmas 45 minutes „Kauno Žalgiris“ atliko priverstinį keitimą, kai mačo negalėjo tęsti Shermaras Martina, taip pat – po Beno Aniso perdavimo Felixas Kekoh smūgiavo pavojingai, bet savo vietoje buvo Edvinas Gertmonas.

„Žalgiris“ pirmame kėlinyje taip pat buvo gana blankus, bet po pertraukos parodė kitą savo veidą. Tolimus ir pavojingus Gusto Jarusevičiaus bei Mario Paveličiaus smūgius Deividas Mikelionis sugebėjo atremti, tiesa, 57-ąją minutę Mantas Kuklys į artimąjį vartų kampą smūgiavo neatremiamai.

Francis Kyeremeh smūgiu galva pranašumą galėjo padvigubinti, tačiau to nepadarė. Gero šanso nerealizavę vilniečiai gana greitai praleido pirmuosius du įvarčius – 61-ąją minutę po F. Kekoh perdavimo Egidijus Vaitkūnas perkėlė kamuolį per E. Gertmoną, o po 8 minučių puikią ataką įvarčiu įprasmino po keitimo aikštėje pasirodęs Mohamedas Bahlouli.

Daug aktyvumo įnešė „Kauno Žalgirio“ gretose debiutavęs saugas iš Dramblio Kaulo Kranto Moussa Sangare, savo ruožtu, svečių ekipoje pirmojo šanso sulaukė brazilas Renanas Oliveira.

82-ąją minutę „Žalgiris“ sugebėjo atstatyti pusiausvyrą: po Donato Kazlausko perdavimo Oliveris Buffas galva nukreipė kamuolį į skersinį, tačiau antruoju bandymu tą padarė sėkmingiau.

Paskutinėmis minutėmis vyko labai atviras futbolas. Ryano Trotmano ir M. Sangare spirtus kamuolius sugavo E. Gertmonas, kitoje aikštės pusėje – D. Mikelionis įspūdingai apsigynė nuo Nicolaso Gorobsovo baudos smūgio.

Po šių lygiųjų „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 11 taškų ir žengia antras, turnyro lentelės viduryje įsitaisęs „Kauno Žalgiris“ yra iškovojęs 5 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją