„Pažvelgęs į varžovus Garethas (Soughate'as) manys, jog galėjo būti sunkiau. Esu tikras, jog jis ir jo žaidėjai bus tuo patenkinti“, – po burtų traukimo ceremonijos teigė buvęs Anglijos rinktinės puolėjas Alanas Sheareris.

Ir išties prieš kiekvieną tarptautinį futbolo turnyrą dideles viltis puoselėjantys anglai optimistiškai turėtų vertinti burtus: B grupėje laukia JAV, Iranas ir Europos atrankoje paskutinį bilietą laimėjusi rinktinė, į kurį pretenduoja Ukraina, Škotija ir Velsas.

Tuo metu E grupėje laukia Ispanijos ir Vokietijos dvikova, čempionato sunkiasvoriams iššūkį bandys mesti Japonija bei atrintamosiose tarp Kosta Rikos ir Naujosios Zelandijos triumfavusi rinktinė.

Pasaulio čempionų titulą ginsianti Prancūzija pateko į D grupę kartu su Danija, Tunisu, dar vienas varžovas paaiškės po atkrintamųjų varžybų, kuriose į vietą planetos pirmenybėse pretenduoja UAE, Australija ir Peru.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks šiais metais lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis Katare.

Pasaulio čempionato grupės:

A grupė: Kataras, Nyderlandai, Senegalas, Ekvadoras.

B grupė: Anglija, JAV, Iranas, Škotija/Velsas/Ukraina.

C grupė: Argentina, Meksika, Lenkija, Saudo Arabija.

D grupė: Prancūzija, Danija, Tunisas, UAE/Australija/Peru/.

E grupė: Ispanija, Vokietija, Japonija, Kosta Rika/Naujoji Zelandija.

F grupė: Belgija, Kroatija, Marokas, Kanada.

G grupė: Brazilija, Šveicarija, Serbija, Kamerūnas.

H grupė: Portugalija, Urugvajus Pietų Korėja, Gana.

FIFA 2022 pasaulio čempionato grupės

***

Tiesa, kol kas žinomos 29-ios dalyvės, paskutinės rinktinės, dalyvausiančios planetos čempionate, paaiškės birželio mėnesį. Prieš burtų ceremoniją rinktinės buvo suskirstytos į 4-is krepšelius.

1-as krepšelis (skirstytos komandos): Kataras, Brazilija, Belgija, Prancūzija, Argentina, Anglija, Ispanija, Portugalija.

2-as krepšelis: Meksika, Nyderlandai, Danija, Vokietija, Urugvajus, Šveicarija, JAV, Kroatija.

3-ias krepšelis: Senegalas, Iranas, Japonija, Marokas, Serbija, Lenkija, Pietų Korėja, Tunisas.

4-as: Kamerūnas, Kanada, Ekvadoras, Saudo Arabija, Gana, Velsas/Škotija/Ukraina*, Kosta Rika/Naujoji Zelandija*, UAE/Australija/Peru*.

* – paskutinės į turnyrą pateksiančios rinktinės paaiškės tik birželio viduryje – po papildomų skirtingų žemynų komandų kovų.

Europos zonoje savo atrankos rungtynių dėl bilieto į Katarą dar nesužaidė Škotijos ir Ukrainos rinktinės – šis mačas yra perkeltas dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje. Šios poros nugalėtojas lemiamoje dvikovoje dėl bilieto į pasaulio čempionatą susitiks su Velsu.

Dar dvi likusios komandos į čempionatą pateks po papildomų skirtingų žemynų kovų, kurias FIFA (Tarptautinė futbolo federacija) vadinama „atkrintamosiomis varžybomis“.

Likusių bilietų į Katarą dalybos:

1 kelialapis Europos zonoje (Škotijos ir Ukrainos rungtynės turėtų vykti birželį, poros nugalėtojas susitiks su Velsu)

2 kelialapiai atkrintamųjų varžybų laimėtojoms:

  • Peru – Australija/Jungtiniai Arabų Emyratai
  • Kosta Rika – Naujoji Zelandija

Bilietus į pasaulio čempionatą jau iškovojusios rinktinės: Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Portugalija, Lenkija, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija, Saudo Arabija, Ekvadoras, Urugvajus, Kanada, Tunisas, Gana, Senegalas, Marokas, Kamerūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją