Nepaisant pralaimėjimo 0:2 Kosta Rikos futbolininkams, JAV CONCACAF grupėje užėmė trečiąją vietą. Meksika antrąją vietą užsitikrino namie 2:0 įveikdama Salvadorą.

Ketvirtoje vietoje likusi Kosta Rika dar turi galimybę prasibrauti į planetos pirmenybes – žais atkrintamąsias rungtynes su Naująja Zelandija, kuri Okeanijos kvalifikacijoje 5:0 nugalėjo Solomonų salas.

„Keistas jausmas, nes negaliu pakęsti pralaimėjimų. Vis dėlto didžiuojuosi, kad patekome į pasaulio čempionatą ir nekantraudamas laukiu kelionės į Katarą“, – kalbėjo JAV rinktinės kapitonas Christianas Pulišičius.


2018 metų pasaulio čempionatą JAV praleido, nes atrankoje sensacingai nusileido Trinidadui ir Tobagui. Meksika paskutinį kartą pasaulio čempionate žaidė 1994 metais.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jau šį penktadienį Kataro sostinėje Dohoje bus ištraukti pasaulio čempionato burtai, padalinsiantys 32 čempionato komandas į 8 grupes po keturias.

Tiesa, po burtų traukimo trys komandos taip ir liks nežinomos. Europos zonoje savo lemiamų rungtynių dėl bilieto į Katarą dar nesužaidė Velso ir Ukrainos rinktinės – šis mačas yra perkeltas dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje.

Dar dvi likusios komandos į čempionatą pateks po papildomų skirtingų žemynų kovų, kurias FIFA (Tarptautinė futbolo federacija) vadinama „atkrintamosiomis varžybomis“.

Likusių bilietų į Katarą dalybos:

1 kelialapis Europos zonoje (Škotijos ir Ukrainos rungtynės turėtų vykti birželį, poros nugalėtojas susitiks su Velsu)

2 kelialapiai atkrintamųjų varžybų laimėtojoms: Peru – Australija/Jungtiniai Arabų Emyratai, Kosta Rika – Naujoji Zelandija

Bilietus į pasaulio čempionatą jau iškovojusios rinktinės: Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Portugalija, Lenkija, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija, Saudo Arabija, Ekvadoras, Urugvajus, Kanada, Tunisas, Gana, Senegalas, Marokas, Kamerūnas, JAV, Meksika.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks šiais metais lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis Katare. Pasaulio čempionatų titulą Katare gins Prancūzijos futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją