„Liverpool“ puolėjas su Senegalo fanais susidūrė jau aikštėje, į kurią jie švęsdami įsiveržė iš karto po 11 m baudinių serijos, kurią po Sadio Mane taiklaus šūvio laimėjo Senegalas.

Prie M. Salah pripuolusius sirgalius šalin nustūmė apsaugininkai, tačiau einant į žaidėjų rūbinės tunelį buvo apsvaidytas įvairiais daiktais.

Naujai atidarytame Dakaro „Diamniadio“ olimpiniame stadione Senegalas po baudinių serijos 3:1 nugalėjo Egiptą ir iškovojo bilietą į pasaulio čempionatą Katare.


Vėliau Egipto futbolo federacija apkaltino Senegalo sirgalius – M. Salah tapo jų rasizmo išpuolio auka.

M. Salah tapo dramatiškos rungtynių atomazgos nelaimėliu – žiūrovų akinamas lazerių spinduliais puolėjas nerealizavo 11 m baudinio.

Apskritai lazerių spinduliai iš žiūrovų tribūnų visų rungtynių metu ir ypač baudinių serijoje buvo nukreipti į Egipto žaidėjų ir šios rinktinės vartininko akis.


Egipto futbolo federacija negailėjo kaltinimų Senegalo rinktinės sirgaliams – jie įžeidinėjo ir svaidė butelius ir akmenis į futbolininkus jiems atvykstant bei per apšilimą.

M. Salah komandos draugas „Liverpool“ komandoje Virgilas van Dijkas reaguodamas į situaciją teigė, kad puolėjas galės savo pyktį išlieti padėdamas Liverpulio klubui iškovoti rekordinius keturis trofėjus šį sezoną.

„Man labai gaila dėl Mo ir Egipto, tačiau kartais futbolas toks yra. Esu tikras, kad nusivylimą jis išnaudos sėkmei likusį šį sezoną pasiekti. Jis vis dar gali daug pasiekti. Sadio Mane linkiu sėkmės, o jei Senegalas bus vienoje grupėje su Nyderlandais, tuomet tos sėkmės jam tikrai prireiks“, – dailymail.co.uk sakė V. van Dijkas.

Jurgeno Kloppo treniruojama „Liverpool“ komanda vis dar turi visas galimybes šį sezoną laimėti visus keturis trofėjus. Ji jau triumfavo Lygos taurėje, o šiuo metu yra FA taurės pusfinalyje, Čempionų lygos ketvirtfinalyje ir tašku atsilieka nuo „Premier“ lygoje pirmaujančio „Manchester City“.

Burtų traukimo ceremonija – penktadienį

Jau šį penktadienį Kataro sostinėje Dohoje bus ištraukti pasaulio čempionato burtai, padalinsiantys 32 čempionato komandas į 8 grupes po keturias.

Tiesa, po burtų traukimo trys komandos taip ir liks nežinomos. Europos zonoje savo lemiamų rungtynių dėl bilieto į Katarą dar nesužaidė Velso ir Ukrainos rinktinės – šis mačas yra perkeltas dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje.

Dar dvi likusios komandos į čempionatą pateks po papildomų skirtingų žemynų kovų, kurias FIFA (Tarptautinė futbolo federacija) vadinama „atkrintamosiomis varžybomis“.

Bilietus į pasaulio čempionatą jau iškovojusios rinktinės: Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija, Nyderlandai, Portugalija, Lenkija, Argentina, Iranas, Pietų Korėja, Japonija, Saudo Arabija, Ekvadoras, Urugvajus, Kanada, Tunisas, Gana, Senegalas, Marokas, Kamerūnas.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks šiais metais lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis Katare. Pasaulio čempionatų titulą Katare gins Prancūzijos futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją