Lyginant su pirmomis turnyro rungtynėmis prieš Šveicariją, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Jasaitis atliko vieną keitimą – diskvalifikuotą Meidą Proscevičiūtę pakeitė Irūna Blaškytė. Ir pačios rungtynės startavo visiškai kitokiu ritmu nei minėtosios prieš Šveicariją.

Nesužaidus nė dviejų minučių, E. Kriaučiūnaitė pabėgo viena prieš varžovių vartininkę, tačiau smūgiavo per silpnai ir pastarajai didelių problemų nesukūrė. Vis tik, ši proga buvo ženklas, kad bendraamžių iš Kazachstano gynyba turi spragų, todėl reikia jų ieškoti.

Sužaidus beveik penkias minutes, A. Kazarina įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau ir jos smūgis nepavyko – iš pernelyg aštraus kampo smūgiuotą futbolininkės kamuolį nesunkiai sugavo vartininkė Assel Anuarbek.

Lietuvaitėms ir toliau priklausė iniciatyva, tačiau šiurkšti klaida lėmė praleistą įvartį. Kazachstano vartininkė A. Anuarbek toli išsmūgiavo kamuolį, šis peršoko kelias mūsų rinktinės gynėjas. Pirmoji prie kamuolio suskubo Anel Maksat, kuri jį parideno vartų link, Karolina Jasaitytė dar bandė spėti išmušti kamuolį, riedantį į vartus, tačiau to padaryti nesugebėjo.

Nepaisant praleisto įvarčio, lietuvaitės nesutriko. Po kampinių galėjo pasižymėti ir K. Jasaitytė, ir E. Kriaučiūnaitė, po tolimų smūgių – Rusnė Šešplaukytė ir K. Jasaitytė. Deja, kamuolys vis nuskriedavo šalia vartų, tačiau tie nesėkmingi epizodai lietuvaičių nestabdė.

Likus vienuolikai minučių iki pirmojo kėlinio pabaigos abiejų komandų futbolininkės pamiršo gynybą ir prasidėjo tikra įvarčių fiesta. Iš pradžių po puikaus A. Kazarinos reido dešiniuoju kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę, iš kelių metrų pasižymėjo E. Kriaučiūnaitė.

Vos po trijų minučių dar po vieno reido tuo pačiu dešiniuoju kraštu A. Kazarina pati smūgiavo į tolimąjį apatinį vartų kampą ir K. Jasaičio auklėtinės pirmąsyk išsiveržė į priekį.

Pajutusios, kad gali lengvai apžaisti varžoves, lietuvaitės ir toliau metėsi į ataką, tačiau už tai buvo nubaustos. Šiurkšti gynėjų klaida visiškai nepavojingoje situacijoje leido kazachėms išlyginti rezultatą, kai savo antrąjį įvartį pelnė A. Maksat.

Nepaisant to, kad iki kėlinio pabaigos buvo likusios vos kelios minutės, tuo įvarčiai nesibaigė. Užčiuopusios silpną varžovių vietą, lietuvaitės surengė eilinę ataką dešiniuoju kraštu, iš kurio buvo atliktas perdavimas V. Švarcaitė, pelniusiai savo pirmąjį, o Lietuvos – trečiąjį įvartį.

Po pertraukos lietuvaitės nusprendė neatiduoti iniciatyvos ir vos po minutės vos neuždirbo 11 metrų baudinio. E. Kriaučiūnaitė turėjo priekaištų arbitrei dėl, jos manymu, vartininkės pražangos, tačiau teisėja nieko neleistino neišvydo.

Sužaidus trečdalį antrojo kėlinio vėl sužibo V.Švarcaitės žvaigždė. Pastaroji per dvi minutes po dviejų labai gerų komandos draugių perdavimų smūgiavo taip šaltakraujiškai, kad A. Anuarbek išgelbėti savo komandą neturėjo jokių galimybių.

Kazachės beveik visą laiką buvo priverstos žaisti be kamuolio, o V. Švarcaitė per artimiausias dešimt minučių galėjo pasižymėti dar dusyk. Deja, tuomet abiem atvejais kamuolys lėkė šalia vartų.

Likus dešimčiai minučių iki dvikovos pabaigos, savo antrąjį įvartį pelnė E. Kriaučiūnaitė. Po itin tikslaus perdavimo į baudos aikštelę, E. Kriaučiūnaitė užtikrintu smūgiu į tolimąjį vartų kampą darsyk varžovių vartininkei tiesiog nepaliko galimybių.

Likus šešioms minutėms, K. Jasaitis atliko trigubą keitimą, leisdamas prie pergalės prisiliesti ir daugiau savo auklėtinių. Per tą likusį laiką lietuvaitės ir toliau užtikrintai valdė situaciją aikštėje ir tai įtvirtino dar vienu tolimu E. Kriaučiūnaitės įvarčiu.

Rungtynių statistika: Lietuva WU17 – Kazachstanas WU17 7:2.

Vilniaus LFF stadionas, teisėja Cansu Tryak (Turkija);

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ineta Šukštulytė, Vanesa Vasiliauskaitė (70 min. Miglė Žižytė), Karolina Jasaitytė, Aistė Šveckutė, Kotryna Maželytė, Irūna Blaškytė (70 min. Kamilė Medvedeva), Agnieška Kazarina, Rusnė Šešplaukytė (84 min. Saulė Uždavinytė), Neda Kleizaitė (84 min. Gytė Ulenskaitė), Viltė Švarcaitė (84 min. Santa Lichareva), Ema Kriaučiūnaitė.

Įvarčiai: 34, 80 ir 88 min. Ema Kriaučiūnaitė, 37 min. Agnieška Kazarina, 42, 62 ir 64 min. Viltė Švarcaitė (Lietuva WU17); 16 ir 39 min. Anel Maksat (Kazachstanas WU17).

Įspėjimai: 49 min. Anelya Mamyrova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją