Prieš treniruotę rinktinės treneris Valdas Ivanauskas pasidalino mintimis apie būsimą mačą ir akcentavo tai, jog airiai galimai rotuos savo sudėtį ir aikštėje gali pasirodyti ne vienas žaidėjas, kuris nežaidė šeštadienio mače su belgais, pasibaigusiame lygiosiomis 2:2.

„Mūsų nuomone keletas žaidėjų iš tų rungtynių tikrai nežais, tai gali būti mums ir ne į naudą, nes jie norės įrodyti savo vertę. Žinome, kas laukia, tai yra labai mobili ir stipri komanda, plius nerealūs sirgaliai, tai bus tikrai labai sunkios rungtynės.

Tokias rungtynes privalome žaisti, kai kuriems žaidėjams bus debiutas prie tokios publikos, bus nelengva, bet turime planą, lengvų bėdų, bet tikėsimės, kad tai tik laikinos netektys“, – teigė rinktinės treneris.

San Mariną lietuviai paliko ne be nuostolių: pasiteisino blogos žinios dėl Pauliaus Golubicko, kuris dėl raumens įplyšimo rungtynes Dubline turės praleisti. Nežais ir kitas rinktinės saugas – į San Marino vartus įvartį mušęs Linas Mėgelaitis. Futbolininkas po rungtynių pajautė rankos skausmus, buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo nustatytas rankos lūžis plaštakos srityje.

Stratego teigimu, jau vien šie nuostoliai nulems ne vieną pokytį ir Lietuvos rinktinės sudėtyje.

„Vien dėl netekčių privalėsime keisti sudėtį, kai kurie žaidėjai gaus šansą, jokių bandymų nebus, yra priverstiniai keitimai ir taip pat bus visai kitas žaidimo stilius prieš Airiją.

Suprantame, kad airiai yra šių rungtynių favoritai, jie žais pirmu numeriu, mums teks kantriai gintis, ieškoti galimybių priekyje“, – teigė V. Ivanauskas.

Jis taip pat pasidalino savo įspūdžiais iš gyvai stadione matytos akistatos tarp Airijos ir Belgijos rinktinių.

„Belgai žaidė su antra sudėtimi, kuri beveik nesiskiria nuo pirmos, tai yra trenerio džiaugsmas, o iš Airijos pusės tai manęs nestebina, žinome, koks lygis yra Didžiojoje Britanijoje, visi žaidėjai žaidžia aukščiausiame lygyje, gal kiek nustebino jų mobilumas. Pasikeitęs žaidimo stilius, bet jų žaidimas iki galo yra duotas nuo pat gimimo, jie turi tuo didžiuotis“, – pagyrų varžovų sporto tradicijoms turėjo treneris.

Specialistas taip pat tikino, kad svarbus akcentas rungtynių bus ne tik koncentracija, bet ir fizinė Lietuvos futbolininkų būklė.

„Manau, kad dėl pačios koncentracijos problemų tikrai nebus, nes San Marine žaidėjai pajautė, kad jie yra stipresni, bet mes nesame tokio lygio, kad 90 minučių galėtume žaisti viena koja, to neturime, bet žaidėjai tai pajautė.

Visi suprantame, prieš ką žaidžiame, bet kas labiausiai kelia nerimą – tai fizinis stovis. Jei fiziškai nesi pasiruošęs, tai kuo ilgiau tęsiasi rungtynės, tuo daugiau darai klaidų, tuo daugiau atsiranda spragos, tas kelia daugiau nerimo.

Bet fizinė žaidėjų kondicija yra žymiai geresnė, turėjome kiek daugiau laiko. Turėjome gerą treniruotę prieš San Mariną ir būklė su kiekvienomis rungtynėmis yra vis geresnė“, – teigė treneris.

Jis taip pat sakė, kad futbolininkams bus svarbu neperdegti, mat rungtynes stadione stebėti turėtų apie 30 tūkstančių sirgalių.

„Negali įlįsti į kiekvieno žaidėjo vidų, bet kiekvienas jų supranta, jie žiūri „Premier“ lygą, Bundeslygą, aukščiausio lygio futbolą. Žinoma, žiūrint per televiziją tos atmosferos nepajauti, bet pajausi ją gyvai.

Jei nori kažką pasiekti, kažkada reikės žaisti tokiuose stadionuose, mes iš savo pusės bandysime juos kažkiek nuraminti, o kaip seksis – matysime“, – mintimis dalinosi V. Ivanauskas.

Dvikovos pradžia antradienį – 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)