Beveik dešimtmetį su įvairaus amžiaus Ukrainos rinktinėmis dirbęs 64 metų futbolo specialistas Ukrainos nacionalinės rinktinės vairą perėmė 2021 m. rugpjūtį.

Jo vadovaujama rinktinė per 7 rungtynes iškovojo dvi pergales, penkis kartus sužaidė lygiosiomis ir pasaulio čempionato atrankos Europos zonos varžybų D grupėje užėmė antrą vietą. Ukraieniečiai į priekį praleido tik Prancūzijos rinktinę.

Dėl kelialapio į Katarą ukrainiečiai kovo mėnesį turėjo kovoti su Škotija, o pergalės atveju lemiamose rungtynėse jų lauktų akistata su Velsu. Tačiau Rusijos pradėti karo veiksmai futbolą pastūmėjo į šalį.

Kijeve gimęs ir šiame mieste gyvenantis Ukrainos rinktinės strategas O. Petrakovas pasmerkė karinę Rusijos invaziją ir pareiškė, kad nesiruošia trauktis iš Ukrainos sostinės.

„Esu Kijeve ir niekur iš jo nesitrauksiu. Čia mano gimtieji namai ir aš jų nepaliksiu. Tiesą sakant, iki šiol negaliu patikėti, kad vyksta karas. Kai vasarį su futbolininkais buvome treniruočių stovykloje Turkijoje, mane daug kas perspėjo, kad netrukus Ukrainoje prasidės karas. Tada aš jais netikėjau. Dabar galiu tik pasakyti, kad man Rusija nebeegzistuoja. Nei jos žmonės, nei buvę draugai. Nenoriu apie tai net ir kalbėti“, – portalui footballua.tv sakė O. Petrakovas.

Pranešama, kad Ukrainos rinktinės strategas aktyviai prisideda prie Kijevo gynybos, padeda ruošti Molotovo kokteilius. Teigiama, kad O. Petrakovas norėjo prisijungti ir prieš Teritorinė gynybos dalinių, tačiau dėl amžiaus jo paslaugų buvo atsisakyta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją