„Matant šiandieninį bendrą vaizdą, nėra jokių abejonių, kad tai bus ypatingas objektas Kaunui ir visai Lietuvai“, – pranešime teigė miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Jis teigė apgailestaujantis, kad stadiono statybos neapsiėjo be „skandalų šešėlio“.

„Tegul tai išsiaiškins ir kaltuosius deramai nubaus teisėsauga, o miesto pareiga – tęsti darbus iki galutinio rezultato, kuris pasitarnaus tūkstančiams žmonių“, – sakė Kauno vadovas.

Anot jo, dabar stadione vyksta fasado ir vidaus apdailos darbai, paruošti pagrindai žaliai vejai ir bėgimo takams.

„Laukiama dar kiek šiltesnių orų ir jau gegužę aikštė turėtų tapti žalia“, – tvirtino V. Matijošaitis.

Futbolo aikštėje išvedžiota apie 33 km šildymo vamzdelių, veja turės automatinę laistymo sistemą, tad įvairios varžybos čia galės vykti ištisus metus.

Stadione taip pat suplanuota įrengti keturias atramas prožektoriams ir sumontuoti kelis šimtus šviestuvų virš tribūnų.

Užbaigus greta vykstančias uždaro maniežo statybas, ateityje Dariaus ir Girėno stadionas pretenduos ir į tarptautinius lengvosios atletikos čempionatus.

Darbus stadione ketinama baigti vasarą, skelbia savivaldybė.

Stadiono rekonstrukciją pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau užpernai sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“, kurios vadovas Juozas Kriaučiūnas įtariamas galimos korupcijos Kauno miesto savivaldybėje byloje.

Šioje byloje, įtariama, Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šuliauskas priėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš „Autokaustos“ vadovo.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Stadiono rangos darbų vertė siekia 32 mln. eurų. Rekonstrukciją anksčiau buvo planuojama baigti iki šių metų gegužės.