Šią žinią perdavė vienas iš Rusijos futbolo federacijos narių Vladimiras Afanasjevas.

„Ar kalbėjo L. Fedunas ir Jevgenijus Gineras (Maskvos CSKA prezidentas) apie savo klubų problemas? L. Fedunas kalbėjo, kad jo situacija prasta. Jis sakė, kad neteko 99 proc. savo turto. Tai jo asmeniniai pinigai, jo kišenėse vėjai švilpauja“, – pasakojo jis.

Anksčiau L. Fedunas sakė rusų žiniasklaidai, kad nepaisant sudėtingų sąlygų toliau finansuoja „Spartak“ klubą, kuris po 22 turų Rusijos čempionate užima 9-ą vietą.

Šį sezoną Europos lygoje „Spartak“ pasiekė aštuntfinalį, kur turėjo žaisti su „RB Leipzig“ komanda, tačiau po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą Rusijos klubas buvo diskvalifikuotas.

2021 metų gruodį L. Fedunas su 11,67 milijardų JAV dolerių turtu buvo įtrauktas į pirmąjį pačių sėkmingiausių Rusijos verslininkų dešimtuką. Jis yra „Lukoil“ kompanijos vadovas ir turi beveik 10 proc. šios įmonės akcijų.

„Visiškai realu, kad Rusija bus išmesta iš FIFA ir UEFA organizacijų, tačiau posėdyje šis klausimas nebuvo svarstytas. Tai ne federacijai. Tai FIFA ir UEFA organizacijoms. Jei jos išmetė mus iš tarptautinių turnyrų, tai toliau gali būti bet kas, – piktinosi V. Afanasjevas. – Manau L. Fedunas ir J. Gineras apie klubų problemas turėtų kalbėti savo klubuose.

O čia turime galvoti apie visą Rusijos futbolą. Taip, problemų turi ir CSKA, nes jį finansuojančiam bankui pritaikytos sankcijos. Sakote „Krasnodar“ situacija pati sudėtingiausia? Tai visai šaliai dabar sunku. Niekas nekalba, kas vyksta pirmajame ir antrajame divizionuose. Ten apskritai šakės. Niekas apie tai nieko nepraneša. Tačiau ten visi klubai valstybiniai, finansuojami regionų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės