32 smūgiai, 5 iš jų – į vartų plotą. Bet vartininkui Stole Dimitrievskiui nė sykio neprireikė gelbėti savo komandos Palerme.

Keturiskart pasaulio čempionatą praeityje laimėjusi Italijos rinktinė turėjo milžinišką teritorinę persvarą, tačiau tvarkinga makedonų gynyba neleido šeimininkams sukurti nė vienos šimtaprocentinės progos.

O patys makedonai į vartus pataikė vos du sykius. Antrasis smūgis, kurį jau tiksint kompensuotam antro kėlinio laikui atliko 29-erių puolėjas Aleksandras Trajkovskis iš Saudo Arabijos klubo „Al-Fayha“, atnešė didžiausią atrankos varžybų sensaciją.


Tai buvo pirma Italijos nesėkmė namuose per 60 pastarųjų rungtynių pasaulio čempionatų kvalifikacijoje.

„Nežinau, ką pasakyti. Praėjusią vasarą šėlome iš džiaugsmo, dabar – didžiausias nusivylimas. Man labai gaila vaikinų – šį vakarą juos myliu kur kas labiau nei praėjusią liepą. Ne jie, o aš esu atsakingas dėl šios nesėkmės. Mes nenusipelnėme jos“, – kalbėjo „mėlynųjų“ treneris Roberto Mancini.

„Skauda, labai skauda. Nėra ko kaltinti, bet tokia realybė“, – sukrėstas buvo saugas Jorginho.

„Sunku suvokti, kaip mes nelaimėjome šitaip dominuodami aikštėje. Mes turėjome laimėti. Rūbinėje turime žaidėjų, galinčių kovoti dėl pasaulio čempionų titulo, bet vietoje to dabar kalbame apie katastrofą“, – pridūrė kitas saugas M. Verratti.

Ekipos veteranas Giorgio Chiellini nuogąstavo, kad tik „Squadra Azzurra“ neapleistų pernykščio triumfo architektas R. Mancini.

„Esame sulaužyti ir sunaikinti, mūsų širdyse liks didžiulė tuštuma. Bet turėsime pradėti iš naujo. Tikiuosi, kad treneris liks pareigose, kadangi jis yra esminė šios komandos dalis“, – samprotavo gynėjas.

Tuo metu makedonų vairininkas Blagoja Milevskis pastebėjo ironiją, slypinčią už istorinės auklėtinių pergalės.

„Laimėjome prieš Italijos rinktinę itališku stiliumi. Didžiuojuosi šiais vyrukais“, – šypsojosi specialistas.


Nuo nepriklausomybės paskelbimo Šiaurės Makedonija dar niekuomet nedalyvavo pasaulio pirmenybėse, o ir Europos čempionate pirmąsyk pasirodė tik pernai.

Po debiuto komanda atsisveikino su ilgamečiu savo veidu Goranu Pandevu, tačiau garsių pavardžių nebeturinti ekipa rado kitų kozirių.

Tiesa, darbas dar toli gražu nebaigtas. Antradienį makedonams išvykoje teks susiremti su dar viena neginčijama favorite – Portugalija, kuri ketvirtadienį nelengvai 3:1 eliminavo Turkiją.

„Jei jie sugebėjo išmesti Italiją, mums irgi bus labai sunku“, – paskutinio varžovo atrankoje nenuvertina portugalų strategas Fernando Santosas.


Kitose rungtynėse Velsas 2:1 nugalėjo Austriją ir dėl kelialapio kovos su Škotijos ir Ukrainos poros laimėtojais. Šios rungtynės dėl karo Ukrainoje perkeltos į birželį.

Tuo metu Švedija po pratęsimo 1:0 įveikė Čekiją ir lemiamame mače susitiks su Lenkija.

Pasaulio čempionatas lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis vyks Katare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją