Krachas ištiko Europos čempionus Italijos futbolininkus, kurie Palerme sensacingai 0:1 (0:0) krito prieš vos 67-ą vietą FIFA reitinge užimančią Šiaurės Makedoniją.

Tikru svečių komandos didvyriu tapo puolėjas Aleksandaras Trajkovskis, 90+2 minutę pasižymėjęs itin tiksliu šūviu iš toli.

Šis smūgis Roberto Mancini auklėtiniu paliko už borto. Beje, Squadra Azzurra praleis antras planetos pirmenybes iš eilės, nes nedalyvavo ir 2018-ųjų turnyre Rusijoje.

Šiaurės Makedonijos atstovai dėl bilieto į Katarą susigrums su Portugalijos meistrais, kurie 3:1 (2:0) įrodė savo pranašumą prieš Turkiją.

Otavio (15 min.) ir Diogo Jota (42 min.) sukūrė portugalams dviejų įvarčių pranašumą, tačiau turkai dar nekapituliavo ir po gražios kombinacijos Burakas Yilmazas 65 min. sušvelnino rezultatą, o 83 min. gavo teisę mušti 11 metrų baudinį.

Visgi patyręs puolėjas įtampos neatlaikė ir kamuoliu pataikė tik į skersinį.

Tuo metu tašką rungtynėse 90+4 min. padėjo Matheusas Nunesas.


Diskvalifikavus rusus į lemiamą atrankos etapą automatiškai žengę lenkai jame susikaus su Švedijos vyrais.

Švedai namuose tik po pratęsimo 1:0 (0:0; 0:0) palaužė Čekiją.

Vienintelio įvarčio autorius – Robinas Quaisonas (110 min.).


Škotijos ir Ukrainos akistatą planuojama sužaisti birželį, o jos nugalėtojos jau laukia Velso rinktinė.

Valai savo stadione po Garetho Bale'o dublio 2:1 (1:0) pranoko Austriją.

Primename, kad iš Europos rinktinių teisę žaisti pasaulio čempionate jau yra užsitikrinusi Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Anglija, Belgija, Danija, Kroatija, Serbija, Šveicarija ir Nyderlandai.

Iš kitų žemynų ekipų ramios jau gali būti Brazilija, Argentina, Pietų Korėja, Iranas ir būsimo turnyro šeimininkas Kataras.

Planetos pirmenybės vyks lapkričio 21-gruodžio 18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją