Prieš treniruotę su žiniasklaida bendravo vyriausiasis rinktinės treneris Valdas Ivanauskas. Strategas teigė, jog nepaisant šių rungtynių statuso, čia svarbu bus siekti teigiamo rezultato, o taip pat – ir padėti pasiruošimo akcentus vasarą startuojančiai Tautų lygai.

„Prasideda naujas sezonas, ruošiamės Tautų lygai ir visi suprantame, kad rungtynėse prieš San Mariną esame favoritai. Mums kiekvienos rungtynės yra labai svarbios, visose norime pasiekti teigiamą rezultatą, tad žaisime dėl pergalės, tai natūralu, bet pagrindas yra pasiruošimas vasarai“, – teigė treneris.

Jis taip pat akcentavo, jog artėjantis mačas su San Marinu gali būti gera erdve išbandyti naujus taktinius sumanymus ir nebus rizikuojama ne iki galo pasiruošusių rungtyniauti žaidėjų sveikata.

„Turime netekčių, jos tikrai mums nepadėjo ruoštis tam maratonui vasarą, bet pirmas varžovas yra toks, prieš kurį galima šiek tiek eksperimentuoti, nes yra žaidėjų, kurie dar neatsigavę po traumų, rizikuoti jų sveikata negalime.

Kiekvienas žaidėjas mums yra labai svarbus ir į tai atkreipsime dėmesį, bet pasiruošimo etape mums tai yra labai svarbios rungtynės, yra naujų veidų, tad tie du mačai bus generalinė repeticija“, – akcentavo strategas.

Šiame lange puolėjų liniją Lietuvos rinktinėje sudaro trys jauni žaidėjai – Ignas Kružikas, Armandas Kučys ir Augustinas Klimavičius. Kaip teigė V. Ivanauskas, pirmame mače progų susikurti turėtų pavykti, reikės tik jas sėkmingai išnaudoti.

„Turime planą su San Marinu, žinome, kad turėsime iniciatyvą, turėsime ieškoti būdų, kaip įveikti jų autobusą. Visi trys puolėjai turi galimybę žaisti, bet turime planą. Tie žaidėjai gal neturėjo didelių rungtynių, bet tai turėtų būti geros rungtynės, gal ir varžovas kažkiek parankus. Norisi, kad tų progų būtų, bet jas reikės išnaudoti“, – mintimis dalinosi rinktinės vedlys.

Specialistas taip pat pridėjo, jog džiaugiasi į rinktinę sugrįžusiais Pauliumi Golubicku ir Gratu Sirgėdu, kurie komandai gali suteikti daugiau kūrybos.

„Mums labai reikia kūrybos, labai džiaugiuosi, kad jis pradėjo žaisti klube, ta pati situacija ir su Gratu Sirgėdu. Kūryba mums reikalinga, reikalingi nestandartiniai žaidėjai, ypač tokiose rungtynėse, kaip prieš Kuveitą, kur trūko to nestandartinio efekto.

Paulius, Gratas ir kiti žaidėjai mums įneša naujo impulso ir manau, kad tai yra labai svarbu Lietuvos futbolui“, – sakė treneris.

Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis:

Kovo 25 diena (penktadienis) 21.45 val. San Marinas – Lietuva

Kovo 29 diena (antradienis) 21.45 val. Airija – Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją