Jame žais Lietuvos, Šveicarijos ir Kazachstano merginų rinktinės. Į kitą etapą pateks grupių laimėtojos bei antrą vietą užėmusios komandos.

Karolio Jasaičio treniruojama komanda turnyre sužais du mačus – kovo 23 dieną lietuvaičių laukia kova su Šveicarijos bendraamžėmis, o kovo 29 – akistata su viešniomis iš Kazachstano.

Tuo tarpu kovo 26 dieną šveicarės ir kazachės aikštėje santykius aiškinsis tarpusavyje.

Patekimas į visas atrankos turnyro rungtynes – nemokamas.

Rinktinės treneris Karolis Jasaitis pasirinko futbolininkes, su kuriomis dalyvaus atrankos turnyre.

Prieš pirmą laukiantį mūšį trečiadienį su Šveicarijos komanda savo mintimis pasidalinęs rinktinės treneris Karolis Jasaitis akcentavo, jog tokie atrankos turnyrai bei kovos su geromis komandomis gali tapti neblogu tramplinu tolimesnėms žaidėjų karjeroms.

„Pasitinkame turnyrą geromis nuotaikomis, aišku, to laiko šiek tiek trūksta, bet yra tokia situacija. Komanda tikrai noriai treniruojasi, dirba, laukia tikrai rimtas iššūkis. Žaidžiame namie, tai džiugina, merginoms yra didelis šansas žaidžiant su geromis komandomis pasirodyti. Jei nori siekti futbolininkės karjeros – tai yra puikus tramplinas.

Kaip treneriui, man labai patinka žaisti su stipriomis komandomis, tik žaidžiant su stipriomis komandomis gali pamatyti savo minusus. Lietuvoje žaidžiančios žaidėjos gali žaisti viena koja, puse jėgos, o čia reikės žaisti maksimaliai, to mums labiausiai ir trūksta, tokių rungtynių, kad žaidėjos tobulėtų“, – mintimis prieš pirmą mačą dalinosi K. Jasaitis.

Jis taip pat teigė besidžiaugiantis žaidėjų darbu treniruotėse bei minėjo, jog naujo štabo pagrindinė užduotis bus atsirinkti tinkamiausias rungtynių dienos metu žaidėjas.

„Komanda esu labai patenkintas, tai yra labai talentinga komanda, tik reikia įdėti daug pastangų, kad jos taptų rimtomis futbolininkėmis ir ateityje papildytų nacionalinę komandą. Tokios mūsų užduotys.

Esame naujas štabas, to laiko daug nėra, bet esmė yra susipažinti, pažinti tas žaidėjas. Daugelį iš jų pažįstame, kad esmė yra atsirinkti, susidėlioti, kas šiai dienai yra stipriausios, tokie pagrindiniai dalykai“, – teigė strategas.

Kalbėdamas apie laukiančią pirmąją kovą su Šveicarijos septyniolikmečių rinktine, rinktinės treneris akcentavo, jog šios šalies visų amžių rinktinės yra galingos.

„Šveicarija yra futbolo šalis, rudenį matėme, kaip prieš jas pralaimėjo nacionalinė komanda, visi žino, kad tai yra aukšto lygio komanda, bet mes tikrai nesiruošiame pasiduoti.

Mūsų kaip trenerių tikslas yra toks, kad mūsų komanda žaistų futbolą, mes žaisime, įdėsime maksimalias pastangas ir tikimės, kad tai dienai sužaisime geriausiai, kaip būsime pasirengę“, – mintimis dalinosi specialistas.

Jis taip pat nenorėjo išskirti galimų potencialių rinktinės lyderių, tačiau džiaugėsi, kad komandoje yra ne viena perspektyvi žaidėja, kuri ateityje gali praverti ir nacionalinės moterų rinktinės duris.

„Kur dirbau ir ką dariau – pagrindų pagrindas buvo komanda, nė viena žaidėja negali būti aukščiau už komandą, šitos filosofijos aš laikausi tiek klube, tiek rinktinėje. Yra daug įdomių ir perspektyvių žaidėjų ir pamatysite, kad netolimoje ateityje jos papildys nacionalinę komandą“, – sakė treneris.

Vartininkės

Augustė Cvetkovaitė (FK „Utenis“), Ineta Šukštulytė (MFA „Žalgiris“-MRU);

Gynėjos

Irūna Blaškytė (MFA „Žalgiris“-MRU), Karolina Jasaitytė (MFA „Žalgiris“-MRU), Kotryna Maželytė (MFA „Žalgiris“-MRU), Aistė Šveckutė (FK „Vilnius“), Saulė Uždavinytė (MFA „Žalgiris“-MRU), Miglė Žižytė (FC „Hegelmann“);

Saugės

Agnieška Kazarina (FK „Vilnius“), Neda Klezaitė (FK „Utenis“), Ema Kriaučiūnaitė (FC „Hegelmann“), Santa Lichareva (FK „Gintra“), Rusnė Šešplaukytė (FK „Saned“), Viltė Švarcaitė (FK „Banga“), Gytė Ulenskaitė (MFA „Žalgiris“-MRU), Karina Vasilionok (MFK „Žalgiris“);

Puolėjos

Žemyna Lekavičiūtė (MFA „Žalgiris“-MRU), Kamilė Medvedeva (FK „Utenis“), Meida Proscevičiūtė (Ukmergės SC), Jotvilė Šapaitė (FK „Saned“).

Pilnas atrankos turnyro Vilniaus LFF stadione tvarkaraštis:

Kovo 23 diena (trečiadienis), 18.00 val. Lietuva WU17 – Šveicarija WU17;

Kovo 26 diena (šeštadienis), 14.00 val. Šveicarija WU17 – Kazachstanas WU17;

Kovo 29 diena (antradienis), 14.00 val. Kazachstanas WU17 – Lietuva WU17.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją