Rungtynių pradžioje „Riteriai“ buvo aktyvesni ir sukūrė pirmą pavojingą progą. 4 minutę standartinėje situacijoje kamuolys rikošetu nuo Gusto Jarusevičiaus kojos vos neįkrito į vartus, bet „Žalgirio“ gynėjai sugebėjo neutralizuoti pavojų.

Žaidimo ritmą pamažu atradę „žaliai balti“ auksinę progą turėjo 28 minutę, bet patys sau pakišo koją. Kontratakoje G. Jarusevičiaus smūgiuotas kamuolys jau riedėjo į vartus, bet Mathias Oyewusi papildomai prielietė kamuolį ir arbitras Manfredas Lukjančukas įvarčio neįskaitė, nes „Žalgirio“ legionierius buvo nuošalėje.

Vis dėlto, kėlinio pabaigoje Vladimiro Čeburino auklėtiniams pavyko pralaužti varžovų vartus. Tas pats M. Oyewusi po Sauliaus Mikoliūno perdavimo krūtine atmetė kamuolį prie baudos aikštelės prieigų tykojusiam Marko Miličkovičiui, kuris paleido galingą ir tikslų šūvį į viršutinį vartų kampą. Tai buvo jau antrasis „Žalgirio“ naujoko iš Juodkalnijos įvartis šiame sezone.

Po pertraukos „Riteriai“ sustiprino pajėgas puolime. 60 minutę svečiams trūko labai mažai, kad išlygintų rezultatą – į baudos aikštelę įkirtęs Dmytro Bilonogas galva pataikė kamuolį į virpstą. Vėliau Artūro Dolžnikovo smūgį atrėmė Edvinas Gertmonas.

Savo ruožtu „Žalgiris“ taip pat turėjo geras galimybes padvigubinti pranašumą. 73 minutę kontratakoje „Riterių“ vartininkas Armantas Vitkauskas puikiai atrėmė du iš eilės sekusius Fabiano Ourega ir Donato Kazlausko smūgius.

Gero A. Vitkausko žaidimo neužteko, kad jo komanda nepraleistų antrojo įvarčio. 87 minutę vartininkas buvo beginklis prieš technišką tolimą Francio Kyeremeh smūgį į viršutinį dešinį kampą. Trečią įvartį „Optibet A lygos“ pirmenybėse penęs „Žalgirio“ legionierius iš Ganos tokiu būdu padėjo efektingą tašką šiose rungtynėse.

Per 4 turus 10 taškų surinkęs Lietuvos čempionai pakilo į pirmą turnyro lentelės vietą, o pirmąją nesėkmę patyrę „Riteriai“ (7 tšk.) rikiuojasi ketvirti.

Standings provided by SofaScore LiveScore