„Jonava“ – Gargždų „Banga“. Kovo 19 dieną 15 val. Jonava, Jonavos dirbtinės dangos stadionas.

4-ąjį turą pradės dvi komandos, kurios dar šiame sezone nėra iškovojusios taškų.

„Jonava“ ir toliau buria savo kariauna, dėdama didžiausias viltis į artėjančią rinktinių pertrauką, kai bus beveik dvi savaitės laiko labiau sustyguoti žaidimą. Realu, kad šiame mače pamatysime naują veidą – gynėją iš Trinidado ir Tobago Dwightą Pope'ą, kuris jau yra registruotas. Eisvino Utyros treniruojama komanda Šiauliuose pirmame kėlinyje apie 20 minučių demonstravo gerą žaidimą, tačiau skersvėjai savo aikštės pusėje besiginant bei trumpas atsarginių žaidėjų vis dar neleidžia laikyti „Jonavos“ favorite net ir turnyro lentelės kaimynių akistatoje.

„Banga“ sezoną pradėjo dviem mačais su čempionu bei vicečempionu, kuriems nusileido bendru rezultatu 0:5. Visgi įvertinus tų dvikovų eigą ir gargždiškių susikurtas progas, pelnytų įvarčių statistika atrodo kiek nedėsningai. Atkarpomis Davido Afonso kariauna neblogai kontroliuodavo kamuolį, tačiau tokius šansus, kokius turėjo Karolis Žebrauskas, Shogo Yoshikawa ar Jeffersonas Reisas, būtina paversti įvarčiais. Gargždų ekipa turės didesnį dėmesį skirti Sebastianui Vasquezui, kuris įgauna vis geresnę sportinę formą.

Marijampolės „Sūduva“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 19 dieną 17 val. Marijampolė, „Hiksivion“ arenos maniežas.

Šeštadienį taip pat susigrums ir dvi ne itin sėkmingai „Optibet A lygos“ sezoną pradėjusios komandos.

Įskaitant ir Supertaurės susitikimą, sūduviečiai per keturis mačus pelnė tris įvarčius – visi jie buvo įmušti dvikovoje su „Banga“. Tada buvo realizuota standartinė situacija bei atliktas tolimas smūgis po rikošeto, o be tų situacijų „Sūduvos“ sukurtus aštrius epizodus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Į kol kas esančią veržlumo stoką atakose sūduviečiai sureagavo – į Alytaus DFK „Dainava“ ekipos pasiskolino Saidą Hamuličių. Praėjusiame sezone žibėjęs futbolininkas jau bus pasiruošęs padėti naujajai komandai, kuriai nepadės diskvalifikuotas Aleksandras Živanovičius.

„Kauno Žalgiris“ atidarė pergalių sąskaitą 3-iajame ture, tačiau ne taip solidžiai, kaip norėtų. Prie Telšių „Džiugo“ šį kartą buvo susikurta daugiau pavojingų progų ir pelnyti du įvarčiai pirmame kėlinyje, tiesa, po pertraukos žalgiriečiai panašios kokybės tiek gynyboje, tiek puolime neišlaikė. Praėjusio susitikimo baigti dėl traumos negalėjo Edvinas Girdvainis, kuriam teks ieškoti pamainos – tai bus nemenkas nuostolis Kauno ekipai, kurios gretose dar nedebiutavo Mohamedas Bahlouli. Realu, kad šiame mače pamatysime klampoką bei atsargų futbolą.

Telšių „Džiugas“ – „Panevėžys“. Kovo 20 dieną 13 val. Telšiai, „Ateities“ progimnazijos stadionas.

Sėkmadienį džiugiečiai sieks iškovoti pirmuosius taškus, tačiau tą padaryti bus sudėtinga.

Žemaitijos ekipa sezono starte patyrė dvi nesėkmes minimaliais rezultatais, nors, kiek palankiau susiklosčius aplinkybėms ir nusišypsojus sėkmei, buvo galima iškovoti bent po tašką. „Džiugo“ saugai rungtyniauja aktyviai, problemų varžovų kelia ir Aivaras Emsis su Roku Krušnausku, tačiau kokybės pereinant į paskutinę atakos fazę džiugiečiams dažniausiai pritrūksta. Telšių ekipa savo aikštės pusėje negalės nė akimirkai atsipalaiduoti, nes ši akistata gali būti ta, kai „Panevėžio“ puolimo potencialas gali priminti apie save.

Kol kas panevėžiečiai nedemonstruoja aštraus žaidimo puolime, tačiau solidi gynyba ir puikiai rungtyniaujantis Rafaelis Broetto leido skinti pergales prieš tiesioginius konkurentus ir nepraleisti nė vieno įvarčio. Tapo akivaizdu, kad traumą besigydantį Chrysovalantį Kozoronį aikštės viduryje pakeisiantis Wandersonas bus solidus papildymas – tokiu sieks tapti ir debiutuoti galėsiantis puolėjas Ulysse Diallo. Legionierius iš Malio dar labiau praplės opcijas atakoje, kurios kol kas stringa, bet galbūt Nasko Milevas dvikovoje prieš savo buvusią komandą primins apie save?

Kauno rajono „Hegelmann“ – FA „Šiauliai“. Kovo 20 dieną 15 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas.

Šiauliečiai labai nelengvą kovo mėnesio tvarkaraštį užbaigs susitikimu Kaune.

„Hegelmann“ ekipa šią savaitę patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą, tačiau tokių nesėkmių, kai viena komanda ryškiai dominuoja, sezono eigoje gali daugiau ir nepasitaikyti. Dėl pernelyg nepergyvena ir vyr. treneris Andrius Skerla, kuris savo dispozcijoje greičiausiai neturės tik Luko Čerkausko bei Matheuso Marcondele. Kauno rajono ekipa buvo nemažai pavojingų ginklų puolime bei turi geras galimybės po 4-ojo turo sugrįžti į pirmąjį trejetą.

Nedaug poilsio turėję šiauliečiai rungtynėse su „Jonava“ savo darbą atliko nepriekaištingai – sėkmingai žaista gynyboje, realizuota standartinė padėtis bei puikiai išpildytos dvi kontratakos. Realu, kad Mindaugo Čepo treniruojama komanda ir šiame mače pasirinks kiek atsargesnį futbolą ir ieškos galimybių pavojingai išeiti į tranzicijas. Įvarčiais jau atsižymėjo Eligijus Jankauskas bei Danielis Romanovskis, o šiauliečių gynyba pasiaukojimo ir pastangų skalėje toliau norės laikytis įprastoje aukštumose.

Vilniaus „Žalgiris“ – Vilniaus „Riteriai“. Kovo 20 dieną 17.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Centrinę turo dvikovą tarp abiejų sostinės ekipų kviečiame sekmadienį stebėti TV6 kanalu.

Po trejų rungtynių su potencialiai apatinėmis turnyro lentelės ekipomis žalgiriečių kelyje atsidurs labai gerai sezoną pradėjusi komanda, demonstruojanti gerą gynybą bei didelį intensyvumą. Vyr. treneris Vladimiras Čeburinas, panašu, kad dar nerado optimalaus startinio vienuoliktuko, nes pokyčiai jame gana akivaizdūs. Bene daugiausiai galvos skausmo turėtų kelti puolėjo pozicija – Josipas Tadičius kol kas dar nėra pelnęs įvarčio, kaip ir Jakubas Sylvestras. Vis tik tai bus derbis ir „Žalgirio“ futbolininkų koncentracija šiam mačui turėtų būti kitokia.

„Riteriai“ puikiai pradėjo sezoną ir tai toli gražu nėra visas Glenno Stahlio kariaunos potencialas šiemet. Gynybos grandyje komandai negali padėti Olaide Badmusas ir Dominykas Barauskas, Lucasas Diasas praėjusiame mače nežaidė, kaip ir Choco arba tik neseniai ekipą papildęs Felipe Brisola. Patyręs ir ryškiai Latvijos čempionate žaidęs 31-erių saugas jau gali būti registruojamas artėjančiam derbiui. „Riterių“ galimybės mesti lygiavertį iššūkį atrodo išties realios ir neturėtume itin nustebti, jei ši ekipa vėl atims taškus iš čempiono.