Rungtynių pradžioje šeimininkai užkūrė pirtį prie panevėžiečių vartų ir juos pralaužti bandė įvairiais būdais – dažnais kampiniais, tolimais smūgiais ir aštriais perdavimais į baudos aikštelės epicentrą.

21 minutę „Hegelmann“ turėjo geriausią progą paversti dominavimą aikštėje rezultatu švieslentėje, kai už Matijaus Remeikio pražangą buvo skirtas 11 m. baudos smūgis į svečių vartus. Visgi prie žymos stojusiam Yukioshi Karashima nepavyko nuginkluoti Rafaelio Broetto – vartininkas nestiprų smūgį pažėme sustabdė.

Po nerealizuoto baudinio Andriaus Skerlos auklėtinių atakų škvalas aprimo, o ir „Panevėžys“ pabandė surasti galimybių atakuoti. Visgi ryškesnėmis atakomis ir toliau išsiskyrė kauniečiai – kėliniui einant į pabaigą arti įvarčio buvo Ignas Kružikas ir Vilius Armanavičius.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Dažnoms „Hegelmann“ atakoms pritrūkdavo sėkmingos realizacijos priešais vartus, o svečius taip pat gelbėjo ir puikus R. Broetto žaidimas vartuose.

Vis dėlto būtent „Panevėžys“ rungtynėse sugebėjo pralaužti ledus ir išsiveržti į priekį. 66 minutę Ariagneris Smithas dešiniajame atakos krašte atliko perdavimą į vartininko aikštelę, kur E. Veliulis sėkmingai kyštelėjo koją ir pelnė įvartį.

Likusioje rungtynių atkarpoje „Hegelmann“ bandė išlyginti rezultatą, tačiau svečiai gynėsi didelėmis pajėgomis ir savo vartus išlaikė sausus. Kauniečiams tai buvo pirmasis pralaimėjimas sezone, o „Panevėžys“ šventė jau antrąją pergalę.

Kauno Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę šių metų A lygos čempionate. 3-iajame ture kauniečiai namuose nugalėjo Telšių „Džiugo“ futbolininkus 2:1 (2:0).

Šeimininkai nuo pirmų rungtynių minučių primetė savąjį žaidimą ir jau trečiąją minutę išsiveržė į priekį. Po puikaus Ryano Trotmano perdavimo iš kairiojo krašto, Benas Anisas tiksliu smūgiu galva nuginklavo vartininką.

Mindaugo Čepo auklėtiniai sėkmingai primetė savo žaidimą ir dažnai jautėsi komfortabiliai vystydami atakas kitoje aikštės pusėje. Tuo tarpu telšiškių bandymai pereiti į kontratakas dažnai baigdavosi nesėkme.

36 minutę „Kauno Žalgiris“ padvigubino savo pranašumą, kai svečiai dar kartą pralaimėjo dvikovą „antrajame aukšte“. Šį kartą standartinėje situacijoje Gratas Sirgėdas pakėlė kamuolį link artimojo virpsto, o ten efektyviai sužaidė Michaelas Thuique'as. Tai jam buvo antrasis įvartis šiame sezone.

Po pertraukos „Džiugas“ suaktyvino žaidimą puolime, bet šeimininkų gynyba dažnai neutralizuodavo potencialiai pavojingas situacijas.

Didesnė viltis „džiugiečiams“ atgijo 67 minutę. Po keitimo aikštėje pasirodęs Dovydas Virkšas nepriekaištingu baudos smūgiu iš 20 metrų pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą.

Žemaičiai bandė išplėšti lygiąsias, bet „Kauno Žalgiris“ sėkmingai atlaikė varžovų išpuolius ir šventė pirmąją pergalę šių metų čempionate. „Džiugas“ toliau lieka be taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)