Nepaisant karo savo gimtinėje A. Timoščiukas ir toliau eina Sankt Peterburgo „Zenit“ trenerio asistento pareigas ir niekur niekaip nepasmerkė Rusijos veiksmų savo gimtinėje. Tuo jis praktiškai pasirašė sau griežčiausią nuosprendį, kurį penktadienį paviešino Ukrainos futbolo federacija.

Iš A. Timoščiuko atimama licencija dirbti trenerio darbą Ukrainoje, atimami visi iškovoti titulai ir valstybiniai apdovanojimai.

Futbolininko vardas šalinamas iš nacionalinės ekipos istorinių įrašų.

Tai reiškia, kad 144 rungtynes už Ukrainos rinktinę sužaidęs A. Timoščiukas jau nebėra savo šalies rekordininkas. Jam uždrausta bet kokia futbolo veikla Ukrainoje iki gyvos galvos.

Anatolijus Timoščiukas

Vienu geriausių Ukrainos visų laikų futbolininku laikytas A. Timoščiukas per savo karjerą yra iškovojęs titulus su Donecko „Šachtar“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Miuncheno „Bayern“.

Su nacionaliniais Ukrainos marškinėliais jis žaidė 2006 metų pasaulio čempionate ir 2012 metų Europos čempionate. A. Timoščiukas taip pat triskart išrinktas geriausiu savo šalies metų futbolininku. Nuo 2017 metų jis dirba Rusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės