Užsienio reikalų sekretorė Liz Truss ketvirtadienį pranešė, jog JK į savo sankcijų sąrašą įtraukė dar septynis Rusijos oligarchus, jų gretose ir „Chelsea“ savininkas, kurio visas turtas JK buvo įšaldytas.

Rusijos oligarchas Čempionų lygos nugalėtojų pardavimą pradėjo po to, kai parlamente buvo iškeltas sankcijų klausimas.

BBC skelbia, jog R. Abramovičiaus turto įšaldymas reiškia tai, kad klubas nebegali parduoti bilietų į artimiausias rungtynes. Šiuo žingsniu siekiama neleisti R. Abramovičiui uždirbti pinigų iš „Chelsea“ klubo.

Vyriausybė išdavė specialią licenciją klubui, kuri leis jam surengti rungtynes, mokėti darbuotojams algas ir apsilankyti rungtynėse tiems, kas turi bilietus į namų dvikovas.

Taip pat tokią galimybę lankytis komandos rungtynėse turi sezono abonementų turėtojai, tačiau dabar klubas negali parduoti naujų bilietų į savo namų mačus.

Skelbiama, jog „Chelsea“ taip pat negalės pirkti ar parduoti žaidėjus, kol R. Abramovičiui bus taikomos sankcijos, be to, bus uždaryta klubo atributikos parduotuvė.

Vyriausybė yra pasirengusi apsvarstyti galimybę papildyti specialią licenciją leidimu parduoti klubą.

Esminė sąlyga, jog tai galėtų įvykti yra tokia, jog lėšos už klubo pardavimą negali pasiekti R. Abramovičiaus, kuris yra laikomas artimu Vladimiro Putino draugų ratui.

R. Abramovičius kiek anksčiau yra minėjęs, jog pajamas iš „Chelsea“ pardavimo jis žada skirti karo Ukrainoje aukoms.

Vyriausybės Kultūros sekretorė Nadine Dorries teigė, jog Vyriausybė yra „įsipareigojusi apsaugoti“ klubą.

„Futbolo klubai yra kultūros vertybės ir mūsų bendruomenių pagrindas. Žinau, kad tai kelia tam tikrą neapibrėžtumą, tačiau vyriausybė dirbs su lyga ir klubais, kad futbolas būtų žaidžiamas, tuo pačiu užtikrinant, kad sankcijos pasiektų tuos, kurios joms skirtos.

Mūsų atsakomybė yra patraukti atsakomybėn tuos, kurie suteikė galimybę veikti Putino režimui“, – kalbėjo N. Dorries.

Su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu siejamas, tačiau pats tokius ryšius neigiantis R. Abramovičius „Chelsea“ įsigijo 2003 metais.

Nuo to laiko Vakarų Londono klubas po penkis kartus laimėjo „Premier“ lygą ir FA taurę, dusyk triumfavo UEFA Čempionų lygoje, kurioje šiuo metu gina titulą.

Žydų kilmės oligarcho, kurio seneliai gyveno Lietuvoje, turtas vertinamas 13 mlrd. JAV dolerių. Skaičiuojama, kad paskolų pavidalu į „Chelsea“ jis yra investavęs 2 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją