Šiuo metu Jungtinių Arabų Emyratų miesto Aino komandos „Al Ain“ vyriausiojo trenerio pareigas einantis S. Rebrovas teigia, kad apie futbolą negalvoja. Ukrainiečio auklėtiniai yra per plauką nuo šalies čempionų titulo, tačiau visas jo dėmesys sutelktas į tai, kas dedasi tėvynėje.

„Kalbėjau su žiniasklaida iš Lenkijos, Graikijos, Čekijos, o dabar skambinate jūs iš Airijos. Noriu, kad pasaulis išgirstų, kas vyksta, – leidiniui independent.ie kalbėjo S. Rebrovas. – Šiuo metu net galvoti negaliu apie futbolą, visos mintys apie tai, kaip apsaugoti savo tėvynę. Didžiuojuosi savo tautiečiais, kareiviais, ginančiais Ukrainą. Turime kovoti dėl savo laisvės“.

JAE aukščiausios lygos sezonas baigsis savaitgalį, kai turnyre pirmaujanti „Al Ain“ komanda sužais paskutines rungtynes. Tuomet S. Rebrovas krausis lagaminus ir vyks namo. Kovoti.

„Vis dar esu įpareigotas baigti darbus, tačiau kai tik sezonas baigsis, grįšiu namo pas savo žmones. Ir kovosiu. Esame labai vieningi. Žmonės eina į gatves ir kovoja. Žinome, ką turime daryti. Ir žinoma, kad paimsiu ginklą į savo rankas, – neabejojo buvęs futbolininkas. – Mes išliksime ir laimėsime. Čia nematau jokios galimybės kompromisui su tokiu žmogumi kaip Putinas. Nenorime, kad mums aiškintų, kaip turime gyventi, norime patys lemti savo likimus.“

Treneris pasakojo, kad jo tėvai gyvena slėptuvėse Kijeve: „Jie yra garbingo amžiaus ir nebenori niekur kraustytis. Jiems tai būtų per sudėtinga. Čia Dubajuje gyvenimas yra ramus. Toks jis buvo ir Charkive, tačiau pastarasis dabar yra sugriautas.“

Jis pabrėžė, kad Rusijos propaganda yra akiplėšiška – teigia, kad atėjo „išgelbėti“, tačiau taip nėra. Anot ukrainiečio, problema yra ir ta, kad Rusijos žmonės įtikėję ta propaganda. „Vyksta siaubingi dalykai. Tai visiškas melas“, – teigė jis.

„Būdamas JAE visuomet nešiojuosi Ukrainos vėliavėlę, o per spaudos konferencijas aiškinu, kas vyksta Ukrainoje, noriu, kad žmonės žinotų tiesą. Tai mūsų, Ukrainos žmonių, šiuo metu esančių užsienyje, pareiga. Putinas nori sunaikinti visą šalį ir tai tikrai nėra „karinė operacija“, o tikras karas“, – kalbėjo S. Rebrovas.

Rinktinės senbuvis: reikės šaudyti – šaudysiu

Prie šalies gynybos jungiasi buvęs Ukrainos futbolo rinktinės gynėjas Artiomas Fedeckis, pareiškęs esantis pasirengęs ginti Ukrainą kare nuo Rusijos agresijos.

„Turėjau galimybę kur nors išvykti, bet niekada gyvenime to nedaryčiau. Nesu taip išauklėtas. Šioje šalyje tapau tuo, kas esu.

Taigi, esu pasiruošęs stovėti čia iki galo, pasiruošęs ginti savo žemę su visų pagalba“, – teigė A. Fedeckis.

Karjerą baigęs futbolininkas papildė šalies vakaruose esančio Lucko gynėjų gretas. Miesto ginkluotosios pajėgos rūpinasi, jog mieste vyrautų tvarka, nebūtų provokacijų, nesusipratimų, įtartinų grupuočių ir plėšimavimų.

„Apiplėšimo atvejų pastaiko retai. Nepaisant tokio laikotarpio šalyje, mūsų žmonės protingi, tokie atvejai vienetiniai“, – kalbėjo 36-erių A. Fedeckis.

„Reikės šaudyti – šaudysiu. Jei čia rusai prasibraus, pajus, kas yra Vakarų Ukrainos partizaninis karas.

Ten Rytuose vaikinai juos degino, o mes čia juos kaip kiaules pjausime“, – žadėjo žinomas Ukrainos futbolo rinktinės žaidėjas, atstovavęs Lvivo „Karpaty“, Donecko „Šachtar“, Dnipro „Dnipropetrovsk“, „Darmstadt“ (Vokietija) klubams.

Gynėjas nacionalinės rinktinės marškinėlius vilkėjo 53-iose rungtynėse ir pelnė du įvarčius.

Artiomas Fedeckis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)