Anot „Premier“ lygos pranešimo, sutartis su Rusijoje rungtynes transliavusia kompanija yra suspenduojama ir šioje šalyje angliškas futbolas rodomas nebebus. Ši sankcija įsigalioja operatyviai – ketvirtadienį vyksiančios ketverios „Premier“ lygos rungtynės Rusijoje nebebus matomos.

Toks sprendimas priimtas antradienį, Londone vykusiame 20 „Premier“ lygos klubų atstovų susitikime. Kaip praneša BBC, diskusijų šiuo klausimu praktiškai nebuvo – vieningas sprendimas priimtas vos per 15 minučių.

Savo ruožtu paremti Ukrainos žmonėms lyga skyrė 1 mln. svarų sterlingų.

Televizijos teisės „Premier“ lygos rungtynėms Rusijoje priklauso „Rambler Group“ kompanijai, turėjusiai trejus metus galiojančią sutartį. Šis sezonas buvo paskutinis iš trijų, į kurių transliacijas teises turėjo ši kompanija.

Savo turėtas bendradarbiavimo sutartis su rusais suspendavo ir Anglijos futbolo federacija.

Jungtinės Karalystės sporto ministras Nigelis Huddlestonas pažymėjo sveikinantis tokį „Premier“ lygos sprendimą.

„Tai visiškai teisingas žingsnis. Mes negalime Rusijai leisti legitimuoti savo nelegalaus karo per sportą ir kultūrą, mes turime dirbti kartu, kad užtikrintume, jog Putinas liks atstumtasis tarptautinėje arenoje. „Premier“ lygos sprendimas – tai atsakymas barbariškam ir beprasmiam Putino įsiveržimui į Ukrainos žemę“, – tvirtino N. Huddlestonas.

Nors per „Premier“ lygos rungtynes nuolat atkreipiamas dėmesys į košmariškus įvykius Ukrainoje (per praėjusio savaitgalio rungtynes komandų kapitonai dėvėjo specialius palaikymo raiščius, stadionų ekranuose buvo rodomos Ukrainos vėliavos, savo solidarumą dainomis ir skanduotėmis išreiškė ir fanai), kai kurios ryškiausios futbolo žvaigždės vis dar laikosi „apolitiškai“.

Štai vienas ryškiausių „Premier“ lygos veidų – milžinišką „Instagram“ sekėjų armiją turintis portugalas Cristiano Ronaldo socialiniuose tinkluose išlieka visiškai abejingas tragedijai, šiuo metu vykstančiai Ukrainos teritorijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės