Pirmosios 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamųjų varžybų rungtynės tarp Lenkijos ir Rusijos turėjo būti žaidžiamos kovo 24 dieną, tačiau Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, FIFA ir UEFA šalino šios šalies klubus ir rinktinę iš visų tarptautinių turnyrų įskaitant ir pasaulio čempionato atranką.

Rusijos ir Lenkijos poros nugalėtojas lemiamame atkrintamųjų etape turėjo susitikti su Čekijos ir Švedijos poros laimėtoju.

Kaip ir Lenkija, tiek Švedija, tiek Čekija, prasidėjus karui paskelbė, jog su Rusija neketina žaisti atrankos rungtynių.

Lenkijos žiniasklaida nuogąstauja, jog Lenkijos ir Rusijos rungtynės visgi gali įvykti: spėjama, jog FIFA svarsto galimybę atkrintamąsias rungtynes perkelti į birželio rinktinių „langą“ viliantis, jog karas tuo metu jau bus pasibaigęs.

Lenkijos futbolo federacija pktinasi FIFA tyla, kuri nepadeda planuoti rinktinės tvarkaraščio.

„Neturime jokios informacijos iš FIFA apie atkrintamąsias rungtynes, taip pat nenumanome, kokia informacija galėtų pasirodyti. FIFA praktiškai nebendrauja su mumis. Jie oficialiai neatsakė nė į vieną iš mūsų trijų siųstų laiškų per pastarąsias keliolika dienų.

Tad žiniasklaidoje pasirodanti informacija tėra tik spėlionės. Neturime jokio sprendimo, o tai nepalengvina mūsų darbo, sunku suplanuoti treniruočių stovyklą“, – kalbėjo Lenkijos futbolo federacijos atstovas Jakubas Kwiatkowskis.

Anot jo, artimiausi Lenkijos rinktinės planai priklausys nuo to, ar nacionalinė komanda turės rungtynes kovo 24 dieną.

„Jei šios rungtynės neįvyks, neskubėsime kuo greičiau kviestis žaidėjų. Galbūt tada sutrumpinsime šią treniruočių stovyklą ir žaidėjai atvyks vėliau. Šiandien tai daugiau gandai nei konkretus darbas, nes FIFA sprendimų trūkumas vis dar reiškia, kad nieko konkretaus planuoti negalime. Mus tai labai vargina, o FIFA elgesys nesuprantamas.

Net treniruočių planą sunku sudaryti, nes nieko nežinome. Paprasčiau tariant, tai skandalas“, – rėžė Lenkijos federacijos atstovas.


Tuo metu Švedija nori, jog vietoj Rusijos atkrintamosiose žaistų kita rinktinė, nes švedų nuomone, Lenkijai patekti į lemiamą atkrintamųjų etapą be žaidimo būtų nesąžininga.

Savo ruožtu Rusijos futbolo sąjunga apskundė FIFA ir UEFA sprendimą Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS), kuris gali grąžinti Rusiją į pasaulio čempionato atranką.

Teigiama, jog FIFA galbūt norės palaukti, kaip ši byla baigsis prieš leidžiant Lenkijai be kovos su rusais žengti į lemiamą atkrintamųjų etapą.

Primename, jog Lenkijos futbolo federacija tik prasidėjus karui Ukrainoje paskelbė, kad šios šalies rinktinė kovo mėnesį nežais 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamųjų rungtynių su Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)