Jis – legendinio Panevėžio „Ekrano“ futbolininko Aurimo Kučio sūnus, kuris šiuo metu tobulėja FF „Kalmar“ ekipos sistemoje Švedijoje.

Pats Armandas Kučys atviras – jo sprendimui pasirinkti futbolininko kelią nemažą įtaką padarė ir profesionaliai ilgą laiką žaidęs tėtis.

„Nuo mažens vaikščiodavau į jo rungtynes tiek kai jis žaidė „Ekrane“, tiek ir kai rungtyniavo užsienyje. Nuo mažų dienų buvau su kamuoliu, vėliau tėtis atvedė į treniruotis, kurį laiką treniravausi su metais vyresniais vaikais, taip viskas ir prasidėjo.

O tėtis nuo mažumės man padėdavo, būdavo ir kritikos, ir pagyrų, paskatinimų, tad tiek morališkai, tiek fiziškai jis man visada padėjo“, – apie tėčio įtaką kalbėjo A. Kučys.

Nors Aurimas Kučys atsimenamas kaip kovingas vidurio saugas, jo sūnus rungtyniauja atakos smaigalyje. Kaip pasakojo pats pašnekovas, jo karjera irgi prasidėjo rungtyniaujant saugų grandyje, o puolėju jis tapo tik kiek vėliau.

„Iš pradžių, kai buvau su vyresniais, irgi teko žaisti viduryje, atraminiu saugu, tačiau vėliau pakeičiau komandą ir ten treneris Darius Žindulis gal pamatė, kad yra potencialas puolėjo pozicijoje. Labiau patinka puolėjo pozicija, mušti įvarčius, kaip ir kiekvienam, turbūt.

Mėgstu prisiimti kamuolį, atiduoti saugams, kad jie kurtų žaidimą. Stebiu aikštelę, įkirtinėju į laisvus plotus ir bandau surasti kamuolį“, – apie savo žaidimo stilių pasakojo panevėžietis.

Aurimas Kučys

Nuo praėjusių metų pradžios jaunas žaidėjas priklauso „Kalmar“ ekipai Švedijoje, kur žaidžia klubo jaunimo komandoje.

„Pirmoji mano išvyka buvo į Italiją, viskas ten buvo kaip ir gerai, bet prasidėjo pandemija, teko grįžti atgal į Lietuvą. Čia treniravausi, žaidžiau Antroje lygoje. Vėliau gavau galimybę pasitreniruoti „Kalmar“ ekipoje. Pabuvau ten savaitę, sužaidžiau draugiškas rungtynes ir po tos savaitės jie man pasiūlė likti“, – apie savo istoriją pasakojo futbolininkas.

Praėjusių metų pradžioje jis taip pat susipažino ir su treneriu Valdu Ivanausku – visų pirma strategas A. Kučį pakvietė į savo treniruotą vaikinų U19, o rudenį – ir į vyrų rinktinę.

„Pirmą kartą buvau trijų dienų stovykloje Kaune, padarė įspūdį kaip reiklus žmogus. Domėjausi, žinojau, kur važiuoju, buvo tikrai smagu susipažinti su visu trenerių štabu.

(Kvietimas į vyrų rinktinę – red.) tikrai buvo nelauktas, nesitikėjau, buvo malonu išgirdus, kad būsiu pakviestas į stovyklą. Buvo smagu pagalvoti apie tai, kaip čia viskas vyksta, kaip atrodo ta visa virtuvė iš vidaus. Bet dabar reikia daug dirbti“, – pasakojo puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją