Solidarumas. Visi Lietuvos čempionato klubai išreiškė solidarumą nuo priešo besiginančiai Ukrainai. Prieš kiekvieną mačą buvo skirta tylos minutė aukoms Ukrainos atminti – primename, kad šios šalies piliečiai „Optibet A lygos“ rungtynėse yra kviečiami apsilankyti nemokamai.

Dominavimas. Titulą ginantis čempionas Vilniaus „Žalgiris“ įspūdinga pergale pradėjo naująjį sezoną – žalgiriečiai net 6:0 sutriuškino vis dar sudėtį buriančią „Jonavą“ ir apkartino vyr. trenerio Eisvino Utyros debiutą Lietuvos čempionate.

Naudingiausiai pasirodė Francis Kyeremeh, kuris pelnė du įvarčius bei atliko rezultatyvų perdavimą. Ganietis buvo itin arti „hetriko“, kadangi jo į pustuščius vartus smūgiuotas kamuolys apmaudžiai atsimušė į virpstą.

Sudėtis. Jonaviečiai į sostinę atvyko vos 15 žaidėjų, iš kurių dar negalėjo rungtyniauti rezultatyviai praėjusiame sezone žaidęs puolėjas Marius Ganusauskas. „Optibet A lygoje“ debiutavo 17-metis Domas Stankevičius ir metais vyresnis Arnas Neimantas, tačiau „Jonavai“ praėjusį penktadienį buvo menka paguoda.

Triumfas. Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa „Optibet A lygoje“ penktuoju bandymu rezultatu 2:1 nugalėjo „Kauno Žalgirį“ ir tą padarė labai efektingu stiliumi. Per paskutinį mačo pusvalandį mėlynai balti likvidavo deficitą, o Vilius Armanavičius pelnė pergalingą įvartį.

Tiek ir praėjusiais metais, tiek ir šiemet V. Armanavičius įmušė pirmuosius „Hegelmann“ komandos sezono įvarčius.

FC "Hegelmann", Andrius Skerla (kairėje)

Sugrįžimas. „Kauno Žalgirio“ saugas Gratas Sirgėdas sužaidė pirmas oficialias rungtynes nuo praėjusių metų gegužės 20 dienos. Pirmasis pasirodymas šio sezono „Optibet A lygoje“ buvo solidus: G. Sirgėdas pelnė vienintelį savo komandos, o jį pakeitus žalgiriečiai vis labiau prarado iniciatyvą.

Be to, Lietuvos čempionate pirmą kartą rungtyniavo Barbadoso pilietybę turintis futbolininkas – tai buvo „Kauno Žalgirio“ atstovas Ryanas Trotmanas.

Debiutas. FA „Šiauliai“ komanda sėkmingai debiutavo Lietuvos čempionate ir jau pirmose rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ pasidalino po tašką – 0:0. Šiauliečių startinis vienuoliktukas buvo sudarytas tik iš vietinių žaidėjų.

„Optibet A lygoje“ puolėjas Davidas Aršakianas pasirodė pirmą kartą nuo 2016-ųjų, o 39 metų Algis Jankauskas pradėjo dar vieną sezoną ir realu, kad taps vyriausiu šiemet žaidusiu futbolininku.

Nuostolis. „Sūduva“ pirmame kėlinyje turėjo atikti priverstinį keitimą – dėl traumos mačo negalėjo tęsti pagrindinis puolėjas bei potencialus atakų lyderis Kule Mbombo. Jį pakeitęs Levanas Mačarašvilis pretenduoja tapti ryškiausiu Lietuvos čempionate žaidusiu futbolininku iš Sakartvelo.

L. Mačarašvilis „Optibet A lygoje“ rungtyniauja jau penktą sezoną ir iš viso yra įmušęs 15 įvarčių.

Traumos. Vilniaus „Riteriai“ taip pat neišvengė priverstinių keitimų. Lygiosiomis 0:0 pasibaigusiose rungtynėse su „Panevėžiu“ teko pakeisti tiek labai svarbų gynėją Olaide Badmusą ir debiutavusį brazilą Lucasą Diasą.

Taip pat vilniečių gretose negalėjo rungtyniauti dar du svarbūs futbolininkai – Dominykas Barauskas bei Mindaugas Grigaravičius.

Vartininkas. „Panevėžio“ atstovas Rafaelis Broetto pasižymėjo tokia „statistika“, kurios negali linkėti niekam. Vartų sargas tiek 2020 metų, 2021-ųjų sezono pirmuose turuose patirdavo traumas, buvo keičiamas ir ilgam laikui iškrisdavo iš rikiuotės.

R. Broetto „Panevėžio“ vartų stačiakampyje pradėjo trečią sezoną iš eilės ir šį sykį tą padarė puikiai – atrėmė du labai pavojingus smūgius bei išlaikė „sausus“ vartus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją