Meksikos futbolo lyga taip pat paskelbė, kad bus taikomos griežtos sankcijos.

„Turime duoti tvirtą ir aiškų atsaką tokiems veiksmams kartu su efektyvia bausme, – kalbėjo Meksikos „Liga MX“ prezidentas Mikelas Arriola. – Santjago de Keretaro stadione nevyks jokios futbolo rungtynės iki šio tyrimo pabaigos.“

Su klubo savininkais lyga ketina diskutuoti dėl drausminių nuobaudų, kurios daugiausiai turėtų būti nukreiptos į radikalią fanų grupuotę „barras“. Savo tyrimą pradėjo ir policija.

Šeštadienį rungtynės buvo nutrauktas 62-ą min. „Atlas“ futbolininkams pirmaujant 1:0. Žiūrovai įsiveržė į aikštę. Socialinėje erdvėje pasirodė vaizdo įrašų, kur žmonės brutaliai mušami ir spardomi.

Kalbėdamas prie ligoninės vienas iš rungtynių žiūrovų Hectoras Ramirezas pasakojo, kad kai kurie užpuolikai naudojo diržus ir peilius.

„Net jei nėra šiose riaušėse mirčių, tai nereiškia, kad tai nėra tragedija“, – teigė Santjago de Keretaro miesto meras Mauricio Kuri. Anot jo, kai kuriems agresoriams bus pateikti kaltinimai ketinant nužudyti.

Nei miesto valdžia, nei lyga negalėjo įvardinti, kas galėjo išprovokuoti masines riaušes.

FIFA pasmerkė prievartą ir pareikalavo vietos valdžios imtis priemonių, kad kaltieji sulauktų bausmės.

Priminsime, kad Meksika, kartu su JAV ir Kanada, 2026 metais organizuoja FIFA pasaulio futbolo čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją