1-ojo turo susitikime namuose Saulės miesto atstovai atsilaikė ir sužaidė lygiosiomis su Marijampolės „Sūduva“ – 0:0 (0:0).

Pirmoji mačo pusė dideliu pavojingų momentų skaičiumi neišsiskyrė. Geriausia situacija priklausė šiauliečiams, kai Nicolas Taravelis apmaudžiai vos nenukreipė kamuolio į savo vartus – prancūzą išgelbėjo kamuolį nuo pat vartų linijos efektingai išmušęs Justinas Januševskis.

„Sūduva“ sykį turėjo gerą galimybę, kai baudos aikštelėje suklydo Lukas Paukštė. Vis tik Olivier Rommensui kamuolio sustabdyti kamuolio ir L. Paukštė ištaisė savo klaidą.

Svečiams teko atlikti priverstinį keitimą – vietoje mačo negalėjusio tęsti Kule Mbombo pasirodė Levanas Mačarašvillis.

Antrame kėlinyje komandos apsikeitė tolimais smūgiais, tačiau jie vartininkams itin didelių rūpesčių nesukėlė. Šiaulių komandos strategas vėliau suteikė šansą pasirodyti po ilgos pertraukos į „Optibet A lygą“ sugrįžusiam Davidui Aršakianui bei 39-erių Algiui Jankauskui.

Per pridėtą laiką buvo nemažai veiksmo: Simonas Urbys klastingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją, o trečią pridėto laiko minutę po D. Aršakiano perdavimo kamuolį į „Sūduvos vartus nukreipė Ernestas Pilypas, tiesa, buvo užfiksuota nuošalė.

„Riteriai“ ir „Panevėžys“ taip pat sužaidė be įvarčių

„Optibet A lygos“ antrose sekmadienio rungtynėse taip pat virė atkakli kova, kaip ir Šiauliuose, įvarčių taip pat nebuvo pelnyta.

1-ojo turo akistata tarp Vilniaus „Riterių“ bei „Panevėžio“ baigėsi kovingomis lygiosiomis – 0:0 (0:0).

„Panevėžiui“ gana netrumpą laiką priklausė iniciatyva – aktyvumu išsiskyrė Elivelto. Būtent šio brazilo smūgį atrėmė Armantas Vitkauskas, o kiek vėliau atakuojantis žaidėjas laiku atmetė kamuolį Nasko Milevui, tačiau bulgaras iš geros situacijos smūgiavo nesėkmingai.

Šeimininkai buvo labai arti įspūdingo įvarčio: Aleksandras Levšinas smūgiu vienu lietimu iš toli vos nenukreipė kamuolio po skersiniu, visgi, po ilgos pertraukos oficialiame mače sužaidęs Rafaelis Broetto išgelbėjo komandą.

„Riteriams“ tiek pirmame, tiek antrame kėlinyje teko atlikti priverstinius keitimus. Traumas patyrė ir mačo tęsti negalėjo Olaide Badmusas ir Lucasas Diazas.

Po pertraukos Mitaras Čukovičius perdavimu iš kairiojo krašto surado N. Milevą, bet bulgaras galva smūgiavo tiesiai į A. Vitkauską. Kitoje aikštės pusėje – klasę pademonstravo R. Broetto taip pat atrėmęs aktyviai žaidusio Artūro Dolžnikovo.

Lygiose rungtynėse nė vienai komandai nepavyko įrodyti pranašumo – akistata baigėsi dėsiningomis lygiosiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją