„Optibet A lyga“ ir visi jos klubai nuo kovo 4 dienos visus Ukrainos piliečius įleis į „Optibet A lygos“ rungtynes nemokamai. Tai galios visuose lygos rungtynėse, visuose miestuose. Prie įėjimo į stadioną ukrainiečiai turės pateikti savo pilietybę patvirtinantį dokumentą ar jo kopiją ir taip jie bus įleisti į rungtynes.

„Nuo pat pirmos karo Ukrainoje dienos bendraujame su Ukrainos futbolo asociacija ir ieškome būdų kaip Lietuvos futbolo federacija ir Lietuvos futbolo bendruomenė galėtų prisidėti prie pagalbos organizavimo. Jau pervedėme daugiau nei 6 tūkst. eurų organizacijai „Blue/Yellow for Ukraine“, kurie buvo surinkti iš bilietų į „Optibet LFF supertaurės“ rungtynes, toliau organizuojame kitus veiksmus, teikiame inventorių ir kitas reikalingas priemones. Labai džiaugiamės didele futbolo bendruomenės vienybe šioje situacijoje“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Esame vieningi su Ukraina ir visokeriopai ją palaikome. Labai gaila, kad pastaraisiais metais atsigavęs Ukrainos čempionatas dėl suprantamų priežasčių buvo sustabdytas ir sporto sirgaliai neturi galimybių gauti pozityvių emocijų. Maloniai kviečiame tiek anksčiau Lietuvoje gyvenančius, tiek dabar atvykusius Ukrainos piliečius nemokamai apsilankyti čempionato rungtynėse ir bent kažkiek prasiblaškyti nuo to siaubo, kuris vyksta jų gimtojoje šalyje“, – kalbėjo Lietuvos futbolo klubų asociacijos prezidentas Jan Nevoina.

Taip pat primename, kad „Optibet A lygos“ klubai rengia palaikymo Ukrainai akcijas savo namų rungtynėse.

Visus norinčius prisidėti prie paramos Ukrainai skatiname paaukoti „Blue/Yellow for Ukraine“ organizacijai.

Daugiau informacijos: https://www.blue-yellow.lt

Taip pat daugiau informacijos apie galimybę prisidėti galite rasti Lietuvos raudonojo kryžiaus paskyrose: https://www.redcross.lt