A. Dziubą žodžiais atakavo tiek Liverpulio „Everton“ gynėjas Vitalijus Mikolenka, tiek Londono „West Ham“ puolėjas Andrejus Jarmolenka.

„Kol tu tyli su savo pusgalviais komandos draugais, taikūs civiliai žudomi Ukrainoje. Visą likusį gyvenimą tu būsi uždarytas požemyje. Svarbiausia, kad ten pat bus uždaryti ir tavo vaikai. Ir aš dėl to džiaugsiuosi“, – rašė V. Mikolenka, pavadinęs A. Dziubą „kale“.

Tuo metu A. Jarmolenka priminė A. Dziubai Rusijos rinktinės kapitono raištį kainavusį 2020-ųjų skandalą, kuomet į viešumą nutekėjo vaizdo įrašas, kuriame futbolininkas masturbavosi.

„Mano šalyje žudo žmonas, motinas, vaikus. Bet jūs nieko nesakote, jūs nieko nekomentuosite. Pasakykite prašau, kas nutiktų, jei jūs visi susivienytumėte ir prabiltumėte, papasakotumėte savo tautiečiams, kas iš tiesų vyksta.

Aš pažįstu daugelį iš jūsų, žinau, kad jums nepatinka tai, ką daro jūsų prezidentas. Todėl prašau kalbėti apie tai viešai. Žinau, kad kai kurie iš jūsų mėgsta rodyti savo kiaušinius prieš filmavimo kameras, bet dabar laikas juos parodyti realiame gyvenime“, – į Rusijos futbolininkus kreipėsi 32-ejų žaidėjas.


Dar vienas Anglijoje rungtyniaujantis ukrainietis – „Manchester City“ gynėjas Aleksandras Zinčenka – prasidėjus karui nesirinkdamas žodžių išplūdo ir prakeikė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Tikiuosi, tu nusibaigsi pačia baisiausia ir skaudžiausia mirtimi, gyvuly“, – V. Putinui palinkėjo Ukrainos rinktinės atstovas.

Į ukrainiečių žinutes pirmasis sureagavo A. Dziuba.

33-ejų veteranas iš titulą Rusijoje ginančio ir šiuo metu lygoje pirmaujančio Sankt Peterburgo klubo socialiniame tinkle pavadino karą „siaubingu dalyku“, tačiau kartu pareiškė, kad didžiuojasi esąs rusas.

„Esu prieš bet kokį karą. Bet taip pat esu prieš neapykantą ir agresiją tarp žmonių, diskriminaciją dėl tautybės. Nesigėdiju, kad esu rusas, didžiuojuosi tuo. Nesuprantu, kodėl dabar turi kentėti sportininkai. Esu prieš dvigubus standartus. Kodėl vieniems leidžiama viskas, o ant kitų kariami visi šunys? Kodėl Rusijos atveju principas, kad sportas nėra politika, nebegalioja?

Kreipiuosi į tūkstančius žmonių, rašančių įžeidimus ir grasinimus. Stokite į eilę. Dvigubai keista susilaukti tokių atsiliepimų iš žmonių, kuriems Rusija gyvenime davė labai daug. O kai kuriems savo kolegoms, kurie laiko savo užpakalius Anglijos dvaruose ir iš ten lieja tulžį, pasakysiu tiek: tai negali mūsų įžeisti, mes viską suprantame“, – rašė A. Dziuba.

Daugiau nė vienas garsesnis Rusijos futbolininkas, įskaitant ir rungtyniaujančius Vakarų Europoje, savo nuomonės šiuo klausimu nepateikė.

Tiesa, pirmadienį įvartį pelnęs Bergamo „Atalanta“ (Italija) puolėjas Aleksejus Mirančiukas rankomis parodė neketinantis jo švęsti.

Vis dėlto rusas daugiau nepasiuntė jokios žinutės, kitaip nei geru jo bičiuliu laikomas bendraklubis iš Ukrainos Ruslanas Malinovskis. Pastarasis praėjusią savaitę nukreipęs kamuolį į tinklą pademonstravo marškinėlius su užrašu „ne karui Ukrainoje“.

Beje, trečiadienį ilgokai delsęs „Zenit“ klubą galiausiai paliko jau buvęs A. Dziubos komandos draugas iš Ukrainos Jaroslavas Rakickis, tėvynėje susilaukdavęs nemažai kritikos dėl to, jog rungtyniauja Rusijoje.

Tačiau jo pėdomis nepasekė ekipoje dirbantis kitas įžymus ukrainietis Anatolijus Timoščiukas. „Zenit“ klubo vadovybė trečiadienį informavo žiniasklaidą, kad Sergejus Semako vadovaujamas trenerių štabas darbą tęs visa sudėtimi.

Vienu geriausių savo kartos Ukrainos futbolininku laikytas 42-ejų A. Timoščiukas praeityje atstovavo Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), o savo šalies rinktinėje sužaidė beveik pusantro šimto rungtynių bei ryšėjo kapitono raištį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)