2022 metų A lygos sezoną Lietuvos futbolo čempionas „Žalgiris“ pradeda kovo 4 d. Vilniuje rungtynėmis su „Jonava“. Kiekvienas į rungtynes įsigytas bilietas taps ir tiesiogine parama ukrainiečiams, praneša „Žalgirio“ klubas.

Visus už bilietus surinktas lėšas futbolo klubas „Žalgiris“ paskirs labdarai. Savo ruožtu klubo generalinis rėmėjas „Betsafe“ paramai papildomai skirs tiek pat.

Finansinė parama bus skirta projektui „Mūsų širdys ir rankos – Ukrainai!“, kuris skirtas teikti humanitarinę, psichosocialinę ir pirmąją pagalbą nuo karo Ukrainoje bėgantiems ukrainiečiams.

Bilietus į „Žalgirio“ ir „Jonavos“ rungtynes galima įsigyti „Bilietai.lt“ svetainėje. Rungtynės bus žaidžiamos penktadienį sostinės „Sportima“ arenoje, pradžia – 19 val. 30 min.

Kauno rajono FC „Hegelmann“ taip pat reiškia palaikymą Ukrainai ir jos žmonėms.

Visos lėšos, surinktos iš bilietų į pirmąsias naujojo „Optibet A lygos“ sezono rungtynes tarp Kauno rajono „Hegelmann“ ir „Kauno Žalgirio“, bus skirtos Ukrainos žmonėms padedančiai organizacijai „Blue/Yellow for Ukraine“. Taip pat, rungtynių metu žiūrovai galės skirti piniginę auką specialiai tam įrengtoje dėžutėje prie įėjimo į LFF Kauno treniruočių centro stadioną, Aukštaičių g. 51 (prie ledo arenos).

„Mūsų klubas yra už taiką šiame pasaulyje. Reaguodami į tokią neeilinę situaciją, tiek klubas, tiek ir pagrindinis klubo partneris „Hegelmann Group“ stengsis suteikti visokeriopą pagalbą Ukrainai ir jos žmonėms“, – kalbėjo FC „Hegelmann“ prezidentas Dainius Šumauskas.

Mėlynai baltų struktūroje esanti FC „Hegelmann“ akademija į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėlių iš Ukrainos vaikams skirs nemokamas futbolo treniruotes ir užsiėmimus. Daugiau informacijos apie nemokamas treniruotes suteiks pati akademija, skelbiama klubo pranešime.

Šios situacijos nuošalyje neliks ir šiemet prie klubo prisijungusios moterų futbolo komandos. Kovo 8, tarptautinę moters dieną, vyksiančios dvikovos tarp FC „Hegelmann“ ir Gargždų „Bangos“ komandų metu mėlynai baltos kvies visus palaikyti Ukrainos moteris, išreiškiant solidarumą būtent moterų sporte. Į šias rungtynes atėję žiūrovai, taip pat, galės aukoti pinigus dėl Rusijos invazijos Ukrainoje kenčiantiems žmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją