Rusijos rinktinė kovo pabaigoje FIFA pasaulio čempionato atrankos rungtynėse turėjo kovoti su Lenkija dėl vietos planetos pirmenybėse Katare.

UEFA taip pat praneša, jog nutraukia partnerystę su vienu didžiausiu savo rėmėju – Rusijos gamtinių dujų gigante „Gazprom“. Manoma, jog jos vertė siekė apie 40 mln. eurų per metus.

„Sprendimas įsigalioja nedelsiant ir apima visus esamus susitarimus, įskaitant UEFA Čempionų lygą, nacionalinių rinktinių varžybas ir EURO 2024 turnyrą“, – skelbiama UEFA „Twitter“ paskyroje.

„Futbolas čia visiškai vieningas ir visiškai solidarizuojasi su visais nukentėjusiais Ukrainos žmonėmis. Abu prezidentai [FIFA ir UEFA] tikisi, kad padėtis Ukrainoje greitai bei ženkliai pagerės, ir futbolas vėl galės tapti žmonių vienybės ir taikos vektoriumi“, – skelbiama UEFA pranešime.

Dar praėjusį antradienį, prieš Rusijos karinės kampanijos pradžią Ukrainoje, Lenkijos futbolo asociacija (PZPN) pranešė apie ketinimus kreiptis į UEFA ir FIFA siekiant perkelti kitą mėnesį Maskvoje turinčias vykti planetos pirmenybių atrankos rungtynes su Rusija į neutralią teritoriją.

Šeštadienį Lenkijos futbolo federacija paskelbė, kad šios šalies rinktinė nežais 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamųjų rungtynių su Rusija.

Prie Lenkijos prisijungė Švedija ir Čekija, jos galėjo būti Rusijos varžovėmis lemiamose atrankos varžybose dėl vietos Katare.

Šiam sprendimui pritarė ir geriausias šalies futbolininkas, rinktinės lyderis Robertas Lewandowskis. „Tai teisingas sprendimas. Negaliu įsivaizduoti, kaip mes galime žaisti su Rusijos nacionaline rinktine, kai šios šalies kariuomenė tęsia ginkluotą puolimą Ukrainoje. Suprantu, kad Rusijos futbolininkai ir gerbėjai nėra už tai atsakingi, tačiau mes negalime apsimesti, kad nieko nevyksta“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė R. Lewandowskis.

FIFA sekmadienį nusprendė, kad Rusija namų rungtynes ​turėtų žaisti neutraliose vietose ir kad rungtynėse nebus demonstruojama Rusijos nacionalinė vėliava bei negros himnas. Toks sprendimas supykdė Lenkiją, futbolo federacijos prezidentas Cezaris Kulesza pavadino jį „visiškai nepriimtinu“.

Pirmosios 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamųjų varžybų rungtynės tarp Lenkijos ir Rusijos turėjo būti žaidžiamos kovo 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)