Savaitgalį ant žaidėjų marškinėlių rėmėjo pozicijoje buvo ne Rusijos bendrovės pavadinimas, o „Schalke 04“. Iš sirgalių parduotuvių klubas pašalino visas prekes, kur matosi užrašas „Gazprom“.

Kaip skelbia pats klubas, valdybos susirinkime tokiam žingsniui pritarta vienbalsiai. Apie tai buvo informuota ir dujų bendrovė, kol kas vedamos derybos dėl sutarties nutraukimo sąlygų.

Vokiečių žiniasklaida skelbia, kad „Gazprom“ yra diskusijų centre ir ant UEFA organizacijos stalo, nes rusų bendrovė čia taip pat turi rėmimo sutartį.

„Schalke 04“ ir „Gazprom“ sutartis būtų galiojusi iki 2025 metų. Klubui kasmet buvo pervedami 9 mln. eurų, o jei komanda būtų pakilusi į aukščiausią futbolo lygą, tuomet rėmimo suma būtų išaugusi iki 15 mln. eurų per metus.

Vos vienas kitas komandos fanas po spendimo priėmimo socialinėje erdvėje nuogąstavo dėl finansinių problemų, tačiau kone absoliuti dauguma sirgalių sveikino tokį klubo žingsnį dėl Rusijos karo veiksmų Ukrainoje.

Antrojoje Vokietijos Bundeslygoje „Schalke 04“ su 41 tašku užima 5-ą vietą ir nuo lyderio Bremeno „Werder“ atsilieka 4 taškais. Į Bundeslygą po sezono automatiškai kyla dvi stipriausios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją