Pirmajame kėlinyje kamuolį ilgiau valdė „Žalgiris“. Geriausią progą pasižymėti vilniečiai susikūrė 10 min., kai po „Sūduvos“ žaidėjo klaidos greitai perdavė kamuolį kairįjį kraštą, o iš ten pavojingai smūgiavo Petaras Mamičius. Marijampoliečiams pavyko nukreipti kamuolį virš vartų.

16 min. savo pavojingu išpuoliu atsakė „Sūduva“. G. Matulevičius aikštės viduryje perėmė kamuolį ir perdavė jį į baudos aikštelę atbėgusiam K. Mbombo. Deja, puolėjo smūgis nebuvo stiprus ir „Žalgiriu“ vartininkui didesnių sunkumų nesukėlė.

22 min. tolimą baudos smūgį pavojingai atliko Nicolas Gorobsovas, bet T. Švedkauskas savo vartus apgynė.

Antrasis kėlinys prasidėjo Vilniaus komandos atakomis, tačiau T. Švedkauskas vėl žaidė sėkmingai ir gelbėjo „Sūduvą“ po Manto Kuklio, Franciso Kyeremeh, Mathiaso Oyewusi, Ovidijaus Verbicko ir Donato Kazlausko smūgių. Dar po kartą F. Kyeremeh ir Josipas Tadičius iš pavojingų situacijų nepataikė į vartus.

„Sūduva“ antrajame kėlinyje varžovų vartams rimčiau nepagrasino, o nugalėtojų klausimas sprendėsi baudinių serijoje.

Joje fantastiškai pasirodė T. Švedkauskas, atrėmęs net tris varžovų smūgius. Tuo metu O. Rommensas ir po keitimo aikštėje pasirodę Marko Pavlovskis bei Levanas Mačarašvilis buvo taiklūs ir atnešė „Sūduvai“ pergalę.

Rungtynių naudingiausiu žaidėju tapo T. Švedkauskas.

Marijampolės komanda LFF Supertaurės laimėtoja tapo ketvirtą kartą klubo istorijoje – anksčiau tai padaryti pavyko 2009, 2018 ir 2019 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją