„Kreipiamės į LFF vadovybę ragindami imtis lyderystės. Būnant UEFA nare nereikia trypčioti vietoje ir laukti, kokius sprendimus priims ar nepriims UEFA vykdomasis komitetas. LFF, būdama UEFA nare, turėtų ryžtingai kelti klausimą dėl Rusijos futbolo visiško izoliavimo ir pašalinimo tiek iš UEFA, tiek iš FIFA. Okupantai neturi teisės būti bendroje futbolo šeimoje“, – tvirtino D. Šemberas.

Šeštadienį Lenkijos futbolo federacija paskelbė, kad šios šalies rinktinė kovo mėnesį nežais 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamųjų rungtynių su Rusija. Lenkų teigimu, jie kalbasi su Švedijos ir Čekijos federacijomis ir ketina pateikti FIFA organizacijai bendrą poziciją.

Vasario 24 dieną Rusijos karinės pajėgos įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karo veiksmus. Reaguodama į tai UEFA vykdančioji komisija oficialiai paskelbė, kad Čempionų lygos finalo rungtynės iš Sankt Peterburgo bus perkeltos į Paryžių.

Savo ruožtu, LFF informavo, kad šiandien Vilniuje vyksiančiose Supertaurės rungtynėse už bilietus surinktos visos lėšos bus pervestos „Blue/Yellow for Ukraine“ organizacijai.