„Žalgirio“ ekipą sudaro įvairių tautybių, šalių atstovai. Jie skirtingomis kalbomis – anglų, ispanų, prancūzų, vokiečių, šveicarų, kroatų, rusų bei lietuvių – pasisakė prieš karą ir už taiką, taip išreikšdami palaikymą Ukrainos žmonėms.

Situacija Ukrainoje ypač sujaudino komandos kapitoną Saulių Mikoliūną, kuris gerai pažįsta ukrainiečius, nes nuo 2009 iki 2014 metų yra atstovavęs šios šalies futbolo klubams Kijeve ir Sevastopolyje.

„Visas pasaulis yra sunerimęs, ne tik mes. Šiais laikais spręsti klausimus tokiais veiksmais…. Pats žaidžiau Ukrainoje, pergyvenu dėl to kas vyksta. Širdyje tikrai skaudu, neramu. Kalbėjausi su žmonėmis, jie yra išsigandę. Tikiuosi, kad žmonės nukentės kuo mažiau. Norėtųsi, kad viskas išsispręstų taikiuoju būdu“, – konferencijoje žiniasklaidai kalbėjo S. Mikoliūnas.

Šeštadienį Vilniuje vyks pirmosios sezono rungtynės. LFF sprendimu visos už bilietus į rungtynes surinktos lėšos bus paaukotos Ukrainą remiančiai organizacijai „Mėlyna Geltona“ („Blue Yellow“).

Po 45 dienų Lietuvos futbolo čempionas „Žalgiris“ baigė pasiruošimą sezonui – šeštadienį komanda sužais pirmąsias savo rungtynes: dvikovą dėl Supertaurės prieš „Sūduvą“.

Vilniečiams pasiruošimo etapas, kaip ir pastaruosius dvejus metus, nestokojo iššūkių – vienu metu komanda buvo praretinta COVID-19 ligos ir sunkiai surinko žaidėjus kontrolinėms rungtynėms. Vėliau ekipą praretino traumos – paskutinei kontrolinei akistatai trūko net 10 žaidėjų. Visgi daugelis jų pasveiko ir ruošiasi dvikovai.

Pernai prieš pat Supertaurę susirgus žalgiriečiams ir jų varžovams rungtynės buvo apskritai atidėtos.

„Pasiruošimas kažkiek panašus į praeitus metus. Šį kartą susirgimas kovidu buvo kiek mažesnis, ir anksčiau. Tas – geriau, – kalbėjo Mantas Kuklys – Manau, kad pasiruošėme puikiai. Sužaidėme nemažai kontrolinių rungtynių, kas yra labai svarbu. Komanda tikrai pasiruošusi šimtu procentų.“

„Mes esame geroje būklėje. Gerai pasiruošėme, turėjome daug kontrolinių rungtynių. Rytoj bus startas, pirmas finalas, labai svarbus. Mums labai svarbu pradėti sezoną pergale. Varžovas dar nėra gerai pažįstamas, nes turi daug naujų žaidėjų. Bet esame pasiruošę. Tikiuosi iškovosime trofėjų“, – sakė Nicolas Gorobsovas.

M. Kuklys Supertaurės rungtynėse yra įmušęs tris įvarčius. 2013 ir 2020 metais (pastarasis prieš „Sūduvą“ Vilniuje) jie buvo pergalingi. Patyręs žaidėjas teigė nebesijaudinantis prieš sezono startą ir galvojantis pirmiausia apie savo žaidimą: „Jaudulio nebėra, gal nebe tie metai. Bet rungtynės ypatingos, kaip ir kasmet, – teigė jis – Svarbiausia žiūrėti į save. Į savo pasiruošimą, tikslus, žaidybinę schemą, taktinius dalykus. Jeigu viską išpildysime tikrai nugalėsime.“

N. Gorobsovas pernai atstovavo „Sūduvai“, bet šį kartą jau gins žaliai baltas spalvas. „Jaučiuosi normaliai, nes toks futbolas. Žinoma, nebus įprasta, ten liko geri atsiminimai ir draugai. Dabar esu čia ir atstovauju „Žalgiriui“. Atiduosiu 100 procentų už dabartinę savo komandą.“

Artėjant rungtynėms dėl LFF Supertaurės „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas ir kapitonas Saulius Mikoliūnas oficialioje konferencijoje pasidalinto mintimis su žiniasklaida.

„Abi komandos intensyviai ruošėsi ir sieks parodyti ką gali geriausia. Čia antrų rungtynių nebus, pratęsimo nebus. Vienerios rungtynes lems viską“- kalbėjo V. Čeburinas.

Pasak jo, abejose komandose yra ir nemažai naujų žaidėjų, bet branduolys liko. „Mes turime gerą papildymą, komplektacija arti pabaigos. Tie žaidėjai, kurie atvyko yra kvalifikuoti ir padės komandai pasiekti tikslą. Šiemet mūsų tikslai labai dideli.“

Komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas pažymėjo, jog žaidėjui yra malonus metas, kai baigiasi pasiruošimo laikotarpis.

„Žaidėjai nelabai mėgsta pasiruošimo etapo, nes daug triūsiame. Džiaugiamės, kad tai baigėsi ir startuojame nuo fantastiškų rungtynių, kurios lems, kas iškovos pirmąjį trofėjų. Šeštadienį pamatysime, kaip esame pasiruošę“, – kalbėjo S. Mikoliūnas.

Jis teigė besidžiaugiantis ekipos pastiprinimu ir atmosfera. „Visi žaidėjai labai geri, ir geri žmonės, kultūringi. Kaip kapitonui komandoje norisi gero klimato ir kaip matau, tai bus nesunku pasiekti. Žinoma, tikslas, kad aikštėje ne būtume kultūringi, o pasiektume rezultatą.“

Žalgirietis taip pat buvo paklaustas ir apie Ukrainoje vykstantį karą. „Visas pasaulis yra sunerimęs, ne tik mes. Šiais laikais spręsti klausimus tokiais veiksmais…. Pats žaidžiau Ukrainoje, pergyvenu dėl to kas vyksta. Širdyje tikrai skaudu, neramu. Kalbėjausi su žmonėmis, jie yra išsigandę. Tikiuosi, kad žmonės nukentės kuo mažiau. Norėtųsi, kad viskas išsispręstų taikiuoju būdu“, – vylėsi S. Mikoliūnas.

Supertaurės dvikovą vyks šeštadienį, vasario 26 d., Vilniuje, „Sportima“ arenoje. Žiūrovai kviečiami rinktis 17:30, rungtynių pradžia 17:50. Bilietus platina Tiketa.lt ir Bilietai.lt. LFF sprendimu visos už bilietus surinktos lėšos bus paaukotos Ukrainą remiančiai organizacijai „Mėlyna Geltona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją