Dėl Rusijos agresijos ir karo Ukrainoje skubų pasitarimą sušaukusi UEFA nusprendė atimti iš Sankt Peterburgo teisę organizuoti Čempionų lygos finalą.

Gegužės 28-os dienos rungtynės, kur paaiškės 2021-2022 metų čempionai, perkeltos į Prancūziją, Paryžiaus „Stade de France“ stadioną.

Kremlius penktadienį išreiškė nusivylimą, kad iš Sankt Peterburgo atimta teisė rengti Čempionų lygos finalą.

„Apmaudu, kad priimtas toks sprendimas, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. – Sankt Peterburgas galėjo suteikti geriausias įmanomas sąlygas šiam futbolo renginiui.“

UEFA jau trečius metus iš eilės perkelia Čempionų lygos finalą: užpernai jis dėl COVID-19 pandemijos įvyko Lisabonoje vietoje Stambulo, o pernai finalas vėl buvo perkeltas iš šio Turkijos miesto į Portugalijos Portą.

Stadione „Stade de France“, esančiame šiauriniame Paryžiaus priemiestyje Sen Deni, Čempionų lygos finalas vyko jau du kartus: 2000 metais, kai „Real Madrid“ įveikė Valensijos futbolo klubą, ir 2006-aisias, kai Barselonos klubas nugalėjo „Arsenal“.

80 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione buvo surengti ir 1998 metų pasaulio futbolo čempionato finalas bei 2016 metų Europos futbolo čempionato finalas.

UEFA taip pat nusprendė, kad visos Ukrainos ir Rusijos komandos, taip pat šių šalių rinktinės toliau privalės žaisti neutraliose arenose.

Šį sezoną tai tiesiogiai bus taikoma Maskvos „Spartak“, kuri dar žaidžia Europos lygoje. Visos ukrainiečių komandos iš varžybų jau iškrito.

UEFA vykdančioji komisija kol kas dar nepriėmė sprendimo, ką daryti su prieštaringai vertinamo rusų energetikos milžino „Gazprom“ rėmimo sutartimis.

UEFA taip pat pranešė, kad pasirengusi suteikti paramą ukrainiečių futbolo žaidėjams ir jų šeimoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją