UEFA Europos lygos aštuntfinalyje žais „Barcelona“, „Sevilla“, Bergamo „Atalanta“, „Porto“, Sevilijos „Real Betis“, „Braga“, Glazgo „Rangers“ ir „Leipzig“. Burtai, komandas suskirsiantys į poras, bus traukiami penktadienį.

Pirmas rungtynes 1:1 su „Napoli“ sužaidusi „Barcelona“ turėjo paplušėti, kad prasibrautų į kitą Europos lygos etapą. Katalonams atsakomosios rungtynės pavyko geriau nei jie tikėjosi – 4:2 nugalėjo italų klubą ir bendru rezultatu 5:3 žengė į aštuntfinalį.

„Barca“ Europos lygos aštuntfinalyje žais pirmą kartą nuo 2004 metų. Tuomet šis turnyras dar vadinosi Europos taurė. Nuo 2004 metų katalonų klubas buvo jau nuolatinis Čempionų lygos dalyvis, tačiau šį sezoną neįveikė grupių etapo ir iškrito.

Neapolyje vykusiose rungtynėse nugalėtojams įvarčius pelnė Jordi Alba, Frenkie de Jongas, Gerard Pique ir Pierre-Emerickas Aubameyangas. „Napoli“ ekipoje pasižymėjo Lorenzo Insigne ir Matteo Politano.

UEFA Europos lygos rungtynes ketvirtadienį lydėjo ir protestai prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. Neapolyje abiejų komandų žaidėjai sustojo su plakatu „Sustabdykite karą“.

Rezultatai:

Zagrebo „Dinamo“ 1 – 0 „Sevilla“ (pirmas mačas – 1:3)

Romos „Lazio“ 2 – 2 „Porto“ (pirmas mačas – 1:2)

Pirėjo „Olympiakos“ 0 – 3 Bergamo „Atalanta“ (pirmas mačas – 1:2)

San Sebastiano „Real Sociedad“ 1 – 3 „Leipzig“ (pirmas mačas – 2:2)

Sevilijos „Real Betis“ 0 – 0 Sankt Peterburgo „Zenit“ (pirmas mačas – 3:2)

„Braga“ 2 – 0 Tiraspolio „Šeriff“ (pirmas mačas – 0:2), po 11 m serijos – 3:2

„Napoli“ 2 – 4 FC „Barcelona“ (pirmas mačas – 1:1)

Glazgo „Rangers“ 2 – 2 Dortmundo „Borussia“ (pirmas mačas – 4:2)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją