Vienas jų – „Utenis“ valdybos pirmininku tapo amerikiečių įmonei atstovaujantis Aurelijus Skarbalius, šiose pareigose pakeitęs Artūrą Gimžauską, sugrįžusį į klubo direktoriaus postą.

A. Skarbaliaus patirtis futbole įspūdinga – būdamas vos 17-os jis debiutavo Vilniaus „Žalgiris“ ir Lietuvos futbolo vyrų rinktinės sudėtyje. 1994-aisiais buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku ir išvyko rungtyniauti į Daniją, o baigęs futbolininko karjerą, stovėjo už keleto Lietuvos ir Danijos klubų vairo.

Specialistas bendradarbiauti su Utenos klubu pradėjo dar 2014-aisiais: „Praktiškai visą šį laiką „Utenyje“ dirbau konsultantu techniniais klausimais. Su A. Gimžausku iki šiol bendradarbiavome labai glaudžiai, tik nuo mano kitų darbų priklausydavo, kiek aš pats galėdavau įvairiuose procesuose dalyvauti“.

Jau beveik dešimtmetį jaunųjų uteniškių progresą prižiūrintis A. Skarbalius įsitikinęs – futbolo lygis Utenoje ir toliau auga:

„Šiandien galime matyti, kaip „Utenyje“ sportuoja vaikai, kaip dirba jų treneriai. Mūsų žaidėjai jau važiuoja į jaunimo rinktines ir yra patrauklūs kitiems klubams – tuo labai džiaugiuosi. Kelią nuėjome ilgą ir tas kelias tęsiasi toliau, bet dabar jis virsta į dar didesnį projektą.

Tęsimasis vyksta ir dėl to, kad yra patikimų žmonių, tokių kaip A. Gimžauskas, kuris sukūrė trenerių ir kitų žmonių struktūrą. Taip pat politikų, kuriais mes pasitikime – „Capelli Sport“ labai nori bendradarbiauti su Utenos rajono savivaldybe.

Ir toliau darbuosimės norėdami kurti aplinką, kur mūsų gabiausiems vaikams būtų sudarytos sąlygos progresuoti, – akcentavo specialistas. – Viskas tobulėja, akivaizdu. Tobulėja ir treneriai, labai svarbu tai pabrėžti. Reikėtų pamąstyti, kur mes, kur visa Lietuva buvo prieš penkerius-šešerius metus ir kur esame dabar. Kiek esame sukaupę žinių, kaip išaugo darbo kokybė.

Mūsų treniravimo vadovas Aurimas Meidus pasakojo, jog kai anksčiau filmuodavo šešiamečių-septynmečių rungtynes, kiti tai matydami juokdavosi. Šiandien tai daro visi. Džiaugiamės, pradėję tai Lietuvoje“.

Dar viena naujiena Utenoje – „Capelli Sport Talents LT“ stovyklos.

„Tiems žaidėjams, kurie turi galimybes eiti iki aukščiausio lygio ir, galbūt, net tapti profesionalais bei papulti tiek į jaunimo, tiek į suaugusiųjų rinktines, mažesniuose miesteliuose yra sunkiau sudaryti konkurencingas grupes.

Todėl sukūrėme „Capelli Sport Talents LT“ programą ir kviečiame visus klubus Lietuvoje su mumis bendradarbiauti bei tapti partneriais. Jiems tokiais tapus, jų geriausi vaikai taip pat galėtų dalyvauti tose stovyklose. Visada galima sakyti kaip sunku, bet tai yra būdas, kaip kurti gerą aplinką mažesnių miestų klubuose besitreniruojantiems gabesniems vaikams“.

„Ateityje neturime didelių ambicijų A lygoje. Norime sukurti akademiją, kurios gabiausi vaikai turėtų galimybę važiuoti žaisti arba į „HB Koge“ klubą Danijoje, arba į „MSV Duisburg“ Vokietijoje, arba gauti stipendijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, arba rungtyniauti „Utenyje“.

Laikui bėgant norėtume rungtyniauti LFF I lygoje, didžiąja dalimi remdamiesi mūsų pačių užaugintais žaidėjais. Šiuo metu negalime turėti stiprių pirmų komandų, kuriose žaistų mūsų pačių užauginti vaikai, nes dar nepraėjo užtektinai metų. Berniukai kol kas nepriaugo to amžiaus, kad galėtų rungtyniauti suaugusiųjų lygyje.

Ateityje taip pat planuojame turėti aukščiausiose lygose rungtyniaujančias U15 ir U17 vaikinų komandas.

Šiais metais su pirma merginų komanda norime dalyvauti LMFA I lygoje, nes manome, kad toms merginoms, kurios jau gali žaisti su suaugusiomis, geriausia tobulėti bus šiose pirmenybėse. O kitos žaidėjos rungtyniautų Merginų elitinėje lygoje.

Tos mergaitės, kurios išaugs mūsų lygį LFF I lygoje ir kurioms reikės naujų iššūkių, ieškosime bendradarbiavimo partnerių moterų futbole, kur jos galėtų toliau tobulėti, kad paskui peršoktų į „HB Koge“, „MSV Duisburg“ ar į JAV, gaunant stipendijas“, – planais dalinosi naujasis „Utenis“ valdybos pirmininkas.

A. Skarbalius pabrėžė, kad daugiausia dėmesio bus kreipiama tiek vaikų, tiek suaugusiųjų individualiam tobulėjimui.

„Žaidėjui turi būti sudaromos maksimalios sąlygos, kad jis galėtų tobulėti. Turi būti parenkama tinkama terpė tiek mažiukų, tiek suaugusiųjų komandose. Vaikams, kurie tuo metu nėra labai geri žaidėjai, nebus smagumo žaisti su gerokai gabesniais, o tiems gabesniems nebus terpės progresuoti, žaidžiant su silpnesniais. Tie lygiai dažnai keičiasi, todėl į jų pokyčius reikia reaguoti.

Jei matome, kad kažkas lygį perauga arba jo nepriauga, žiūrime individualiai. Dabar mums nėra svarbiausia komandiniai rezultatai, jie ateis tada, kai mes tęstinai ugdysime kiekvieną vaiką ar jaunuolį“, – kalbėjo futbolo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją