Mėlynai balti dvikovą pradėjo tokia startine sudėtimi – Ignas Plūkas, Hugo Figueredo, Tzlilas Nehemya, Mantas Fridrikas, Lukas Čerkauskas, Klaudijus Upstas, Yukiyoshi Karashima, Thompsonas Gavi, Misaki Sato, Vilius Armanavičius ir Ignas Kružikas.

Kauno rajono ekipa nuo pat pirmų minučių aktyviai organizavo puolimą ir turėjo rungtynių kontrolę. Per pirmas dešimt minučių mėlynai balti ne kartą galėjo nubausti gargždiškių vartų sargą. 17 minutę kauniečiams pavyko atidaryti savo įvarčių sąskaitą. Po brazilo Hugo Figueredo perdavimo įvartį pakartotiniu smūgiu pelnė Vilius Armanavičius.

Kėlinio viduryje aikštę buvo priverstas palikti M. Fridrikas, kuriam buvo prakirstas antakis. Jį pakeitė Matas Dedura.

Antrajame kėlinyje Andrius Skerla atliko kelis keitimus: į aikštę žengė vartininkas Rodrigo Josviakis, Rokas Rasimavičius, Domantas Antanavičius, Ibrahimas Olaosebikanas, Alexas Negueba, peržiūroje esantis japonas Katsuyoshi Kimishima ir Salifas Cissé.

73 minutę savo šanso sulaukė K. Kimishima, kuris po I. Olaosebikano perdavimo sušaudė vartininką iš arti.

Vėliau sekė kito japono Y. Karashimos benefisas. 75 minutę „Yuki“ realizavo 11 metrų baudinį, o jau po kelių minučių nepaliko vilčių Povilui Survilai.

Rungtynes užbaigė mėlynai baltų naujoko prancūzo Salifo Cissé reidas ir tikslus išpildymas – 5:0.

„Esu patenkintas šiomis rungtynėmis. Turėjome gana sunkią savaitę, bet to nuovargio rungtynėse neteko pastebėti, žaidėjai buvo agresyvūs ir su kamuoliu ir tai mane džiugina, – po rungtynių kalbėjo FC „Hegelmann” vyriausias treneris Andrius Skerla. – Turėjome labai daug progų tiek pirmajame, tiek ir antrajame kėlinyje. Džiaugiuosi, jog pavyko progas paversti įvarčiais, tai labai svarbu. Gynyboje taip pat sužaidėme solidžiai, varžovas nieko per daug nesukūrė. Džiugina ir tai, kad nauji komandos žaidėjai pakėlė rungtynių lygį, žaidė agresyviai, perėmė kamuolius ir kūrė progas ir pelnė įvarčius. Laukia kita savaitė per kurią turėsime dvi rungtynes ir du gerus žaidėjus. Pasiruošimas tęsiasi”.

Kitas kontrolines rungtynes FC „Hegelmann“ žais šį trečiadienį. Mėlynai balti susitiks su šalies čempionais Vilniaus „Žalgiriu“.